Decapitare Samuel Paty. O elevă de 13 ani a recunoscut că a mințit despre profesorul care a murit

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

O școlăriță franceză de 13 ani a recunoscut că a mințit și a stârnit zvonuri false despre profesorul Samuel Paty, decapitat în octombrie 2020 după ce le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Profetul Mohamed.

Conform BBC, fata ale cărei zvonuri au generat o campanie online împotriva lui Paty a recunoscut acum că nu participase la acele ore. Eleva i-a spus inițial tatălui săi că Paty le-a cerut copiilor musulmani să părăsească clasa în timpul unei lecții despre libertatea de exprimare și blasfemie, în timp ce a prezentat caricaturile.

Tatăl fetei făcuse plângere împotriva profesorului și începuse o campanie online de denigrare. Procurorii au transmis, la scurt timp după decapitare, că există „o legătură cauzală directă” între moarte și campania online. „A mințit fiindcă s-a simțit prinsă într-un cerc vicios pentru că colegii săi i-au cerut să fie purtătoare de cuvânt”, a transmis avocatul tinerei, Mbeko Tabula.

VEZI ȘI: Filmul tragediei din 16 octombrie 2020. Samuel Paty, decapitat de un tânăr de 18 ani care a fost apoi împușcat de polițiști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel