De Sf. Parascheva, invitație la Matineu la Ateneu

aFIS 2
aFIS 2

Şcoala de duminică Generaţia Hristos Împărtăşit copiilor aşteaptă, duminică, 14 octombrie, micul public la Biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucuresti, unde, cu ocazia celui de-al doilea hram, Cuvioasa Parascheva, va putea fi vizonată pe un ecran special amenajat proiecţia piesei de teatru religios din arhiva personala a parohei cu titlul "Cuvioasa Parascheva, multmilostiva lui Dumnezeu, nemilostivită de oameni".

La Biserica Sfântul Pantelimon - Foişorul de Foc din Bucuresti, situată în str. Iancu Căpitanu 24, sect. II, micul public va putea nu numai să vizioneze proiecția, ci să și discute cu ajutorul unei fişe auxiliare proiecţia piesei de teatru religios, produsă de TRINITAS TV 2010.

"Promovarea pieselor de teatru marca Ateneul Sfântului Pantelimon - Inspirație și Religie (ASPIR) face parte din campania "Conectează-te la viaţa parohială!" care îşi propune să înregistreze un număr cât mai mare de spectatori din rândul copiilor", potrivit unui comunicat de presă.

Scopul acestei proiecții, organizate cu ocazia sărbătoririi Sf. Parascheva, este "repunerea la loc de cinste în societatea noastră a virtuţii milosteniei, care din păcate a fost din ce în ce mai mult înlocuită cu cinismul modern. Titlul filmului reprezintă un joc de cuvinte, pe cât de adevărat, pe atât de profund! Cuvioasa Parascheva este unul din sfinţii Bisericii care ne-a învăţat să fim milostivi, în ciuda faptului că mulţi dintre cei cărora le făcuse bine de-a lungul vieţii sale s-au arătat nemilostivi. Film de extremă actualitate, Cuvioasa Parascheva, multmilostiva lui Dumnezeu nemilostivită de oameni oferă un exemplul despre modul în care virtutea milosteniei trebuie transformată într-un principiu vital de manifestare creştină într-o societate contemporană aflată în curs de secularizare", precizează sursa citată.

Distribuţia filmului este asigurată de trupa de teatru religios Ateneul Sfântului Pantelimon, înfiinţată în anul 2009, din care fac parte Alina Vlad, Teodora Sandu, Cristian Constantinescu, Cristina Chiroiu-Bolteanu, Daniel Bouleanu), Mihai Tanaselea, Elena Sandu, Andrei Barbu, Alexandru Ştefănescu, Ana Manicea, Gabriel Sandu, corul de copii format din Marina Cristea, Camelia Oprea, Elena Nicolae-Romaniuc, Antonia Chiroiu-Bolteanu și copiii Florin Strambeanu, Mihaela Gheorghiu, Roxana Dumitru, Daniela Dumitru.

Evenimentul va fi urmat de atelierul de artă teatrală Ateneul Sfântului Pantelimon, în cadrul căruia copiii vor fi invitaţi să dea viaţă cu ajutorul luminii şi umbrelor evangheliei duminicale despre Pilda semănătorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel