De la recorduri ale zilei la minime negative. Elena Mateescu (ANM): Vom observa o schimbare radicală

FOTO: Freepik @gpointstudio
FOTO: Freepik @gpointstudio

Elena Mateescu, directorul ANM, a afirmat că au fost înregistrate foarte multe recorduri de temperatură în ultimele zile.

După un val de căldură mai mare decât cel obișnuit pentru perioada din calendar, urmează o scădere importantă a temperaturilor, ajungând chiar și la 10 grade diferență față de cele înregistrate în ultimele zile, recorduri atât pentru maximele, cât și minimele consemnate de stațiile meteorologice.

”Vom observa o schimbare radicală în evoluția condițiilor meteorologice, dacă astăzi am înregistrat deja 33 de grade la Bechet și 32 de grade în Capitală și la multe stații meteorologice din țară valorile au depășit 30 de grade Celsius, este posibil ca astăzi să consemnăm foarte multe recorduri ale temperaturilor maxime zilnice, după ziua de 14 aprilie, când deja am consemnat la 115 stații cele mai ridicate temperaturi pentru o zi de 14 aprilie de când se fac măsurătorile meteorologice din țara noastră, iar în această dimineață, la 66 de stații, cele mai ridicate valori ale temperaturilor minime”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, la România TV.

Scădere importantă a temperaturilor

”De mâine, însă, mai ales în regiunile intracarpatice temperaturile vor scădea, vom vorbi de temperaturi de până la 18 grade Celsius, iată, o scădere cu mai mult de zece grade. Mâine vor mai fi posibile valori de 30... 32 de grade, doar în sud și sud-est, însă de miercuri răcirea va fi de interese în toată țara pentru că maxima va coborî și în partea de sus și sud-est și vom consemna valori de până la cel mult 18... 19 grade. 

În același timp își vor face apariția și precipitațiile. Vom consemna, la nivel local, cantități importante, de 20... 30 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1.700 m posibil, începând de miercuri și joi, când vom consemna și temperaturi minime negative, în depresiuni mai ales, și la munte, să consemnăm și precipitații mixte”, a mai declarat directorul ANM.

Cod galben de vânt în două județe

ANM a emis o atenționare nowcasting Cod Galben de vânt puternic în această seară. Astfel, în județul Alba (Blaj, Ocna Mureș, Jidvei, Șona, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Sâncel, Lunca Mureșului, Bucerdea Grânoasă, Fărău, Noșlac, Crăciunelu de Jos, Cergău, Roșia de Secaș, Hopârta, Cenade) și județul Mureş (Luduș, Iernut, Sarmașu, Adămuș, Zau de Câmpie, Valea Largă, Sânpetru de Câmpie, Chețani, Miheșu de Câmpie, Sânger, Cuci, Iclănzel, Șăulia, Bogata, Pogăceaua, Ațintiș, Grebenișu de Câmpie, Bichiș, Tăureni, Papiu Ilarian), până la ora 21:00 se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55...65 km/h.

Citește și: ANM, clarificări dacă revine praful saharian în zona României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel