De ce Traian Băsescu nu s-a referit la revendicările cumătrului său, Paul Phillipe

După atacul dur la adresa MS Regele Mihai, de miercuri noapte, la postul B1 TV, care a scandalizat aproape o întreagă naţiune, moral ar fi trebuit ca preşedintele Romîniei să se oprească şi la relaţia  de prietenie pe care acesta o are cu o personă controversată, Paul Phillipe, numit multă vreme de presă Paul Lambrino.

Reluăm ce a declarat miercuri actualul şef al statului, despre unul dintre foştii lideri naţionali: ”Mareşalul Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria. Uităm că România avea atunci un şef de stat. Antonescu era prim- ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. De ce? Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi", a spus preşedintele. În opinia sa, abdicarea Regelui a fost un "act de trădare al interesului naţional."

La această afirmaţie dură la adresa unui fost şef de stat din partea actualului preşedinte, cel puţin moderatorii erau, din punct de vedere moral, să-l aducă pe Traian Băsescu spre o discuţie în care să explice şi relaţia pe care acesta o are cu prinţul Paul de România, un descendent al Casei Regale.

Paul , prinţul proceselor

Pentru că toată lumea cunoaște alianța  preşedintelui Traian Băsescu şi a soţia sale, Maria, după ce aceștia au creștinat fiul  prinţului Paul şi al prinţesei Lia, Prinţul Carol Ferdinand.

Paul-Philippe Paul este nepot pe linie paternă al Regelui Carol al II-lea, care s-a căsătorit fără acordul Regelui şi Parlamentului cu Ioana Valentina Lambrino. Ca urmare, a pierdut drepturile constituţionale şi pe cele dinastice. Procesele de stabilire a paternităţii şi de recuperare a moştenirii lui Carol al-II-lea, pe care le-a câştigat, nu au dus şi la recunoaşterea lui Paul Philippe de către dinastiile importante din Europa. Încurajările pe care le primeşte din partea preşedintelui Băsescu şi succesul de care se bucură în presa tabloidă nu-i pot da lui Paul Phillipe recunoaşterea dinastică.

Dacă Traian Băsescu a atacat și hotărârile de restituire a domeniilor regale, deontologic ar fi fost să amintească și de problemele pe care Paul de Romănia le are cu statul român în cazul de restituire a unor proprietăți din Romănia, fapt ce-l va propulsa pe acesta, în cazul câștigării acestora, în topul celor mai bogate persoane din țară.

Accesând portal.just.ro se poate constata că Paul Phillipe este implicat în 36 de speţe comerciale, numai la instanţele din Bucureşti, Ilfov, Timiş şi Prahova. Paul a revendicat proprietăţi şi terenuri, de exemplu la Banloc, în Timiș sau în Sinaia. Este în proces cu Casa Regală pentru bijuterii de familie sau castele. La Bucureşti are, printre alte dispute comerciale, un proces pentru un teren de 506 metri pătraţi situat într-o zonă de lux (Strada Mircea Eliade). La Institutul Cantacuzino se ştie că printre cei care au revendicat terenuri ale Institutului, în zona Băneasa, se numără şi Paul.

Dintre instituţiile implicate în procesele lui Paul Phillipe se remarcă Romsilva, RA-APPS, Administraţia Naţională a Rezervelor Statului, Ministerul Economiei şi Comerţului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională. Evident că interesul recent pe care şeful statului îl arată familiei Paul Phillipe,  nu înseamnă decât o relaţie personală, privată, care nu poate influenţa justiţia şi nu are legătură cu instituţiile amintite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel