De ce s-a răzgândit chestorul Ioniță. Abraham: Ăsta e motivul!

Mihai Tudose FOTO AGERPRES
Mihai Tudose FOTO AGERPRES

Avocatul Pavel Abraham a spus de ce crede că Ioniță s-a răzgândit cu privire la preluarea funcției de conducere a Poliției Române.

El a spus că din moment ce Mihai Tudose anunțase public că nu vrea să-l schimbe pe Despescu, este logic că Ioniță nu avea cum să spună că mai vrea funcția. Așadar, avocatul consideră că premierul a mai avut o discuție cu chestorul înainte de cea apărută în presă.

"Înainte de convorbirea apărută în presă, cred că Mihai Tudose a avut o discuție cu Ioniță. Păi dacă l-a întrebat dacă mai vrea funcție, dar între timp, Mihai Tudose comunicase că nu vrea să-l schimbe pe Despescu... logic, vă spun că îl cunosc foarte bine, în contextul ăsta, omul nu avea nicio șansă ca să mai fie împuternicit. Și atunci, de aceea Ioniță s-a răzgândit", a zis Pavel Abraham la Antena 3.

[citeste si]

Alexandru Cătălin Ioniță a fost propunerea ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru funcția de șef-interimar al Poliției Române. Bărbatul ar fi acceptat inițial această funcție, însă la scurt timp a refuzat să meargă mai departe cu demersurile, din cauza unor presiuni care s-ar fi făcut asupra lui.

"Eu nu am spus că nu accept demiterea domniei sale, dar stai întâi să vedem cu ce vine"

Mihai Tudose a afirmat, miercuri, că aşteaptă ca în maximum o săptămână şeful IGPR, Bogdan Despescu, să îi prezinte un raport referitor la cazul agentului acuzat că a agresat doi copii dar şi pentru remedierea situaţiei din Poliţia Română, adăugând că în caz contrar va vorbi "cu noul şef al Poliţiei".

"Am solicitat de luni dimineaţă doamnei ministru o anchetă oficială şi un raport oficial. Raportul oficial a fost gata astăzi dimineaţă. Astăzi dimineaţă a venit cu el domnul Despescu (...) Lucrurile sunt complicate (...) I-am solicitat domnului Despescu ca, în maxim o săptămână, (...) să vină cu două tipuri de rezultate. Vinovaţii şi responsabilii - (...) deferiţi organelor competente, începând de la colegii de tură, care două zile au stat cu poza în buzunar sau pe torpedoul maşinii şi n-au fost în stare să-şi recunoască colegul, ajungând până la şefii ierarhici, care ar fi trebuit să ştie că respectivul a mai fost cercetat în diverse dosare (...) Ăştia trebuiau primii daţi afară. Dăm afară şeful Poliţiei, am înţeles. Eu nu am spus că nu accept demiterea domniei sale, dar stai întâi să vedem cu ce vine, pentru că raportul acela trebuie pus în practică de cineva", a declarat Tudose, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel