De Ce o vrea PMP pe EBa pe lista pentru europarlamentare

Conducerea PMP a trimis membrilor din teritoriu o circulară care demonstrează interesul pe care formaţiunea îl manifestă față de candidatura Elenei Băsescu pe lista partidului la alegerile europarlamentare. Documentul prezintă motivele pentru care formațiunea condusă de Eugen Tomac insistă să o atragă în rândurile sale pe fiica președintelui Traian Băsescu.

În documentul publicat de adevarul.ro se precizează că prezenţa Elenei Băsescu ar putea atrage electoratul tânăr, pe cel din Republica Moldova, electoratul rom sau cel reprezentat de proaspeţii părinţi.

În circulară li se mai arată reprezentanţilor PMP din teritoriu că o candidatură a Elenei Băsescu din postura de independent ar echivala cu voturi pierdute pentru formațiune.

"Elena Băsescu ar fi un mare plus electoral pentru noi. Poate atrage electoratul tânăr, electoratul din Republica Moldova, electoratul rom sau cel reprezentat de proaspeţii păriniţi. Am avea încă un vector de imagine vizibil la nivelul opiniei publice. Elena Băsescu ne-ar ajuta foarte mult din punct de vedere al comunicării publice. În plus, un Băsescu întotdeauna aduce voturi. Un Băsescu pe lista noastră ar aduce un plus major“

Detaliul care ar propulsa-o pe EBa în fruntea listei PMP

În circulară mai scrie că în Colegiul Executiv Naţional al PMP s-a decis ca lista pentru scrutinul din 25 mai să fie deschisă de europarlamentarii în funcţie, în prezent în această situaţie aflându-se doar Cristian Preda. Cum mezina șefului statului este membru al Parlamentului European, înscrierea în PMP ar propulsa-o pe aceasta direct în fruntea listei pentru europarlamentare.

Redăm conținutul circularei integral:

•    Există informaţii potrivit cărora Elena Băsescu ar fi strâns semnăturile pentru candidatura ca independentă. Decizia de a candida independent sau pe lista PMP îi aparţine.

•    PMP şi-ar dori ca Elena Băsescu să candideze din partea sa. Din trei motive:

o    1. Candidatura independentă a Elenei Băsescu ar însemna voturi pierdute de PMP.

o    2. Elena Băsescu este un europarlamentar care şi-a făcut excelent treaba la Bruxelles şi Strasbourg, aflându-se pe primul loc în ceea ce priveşte activitatea în Parlamentul European.    

- S-a implicat în proiecte majore: integrarea europeană a Republicii Moldova, apărarea drepturilor românilor din afara graniţelor, integrarea socială a minorităţilor (mai ales a celei rome), îmbunătăţirea programelor sociale pentru tinerele mame şi copii, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.    

- Are peste 1.200 de luări de cuvânt, peste 250 de moţiuni, 126 de amendamente la rapoarte şi două rapoarte. Cumulat, are mai multe decât orice europarlamentar PSD, PNL sau PDL.

o    3. Elena Băsescu ar fi un mare plus electoral pentru noi.    

- Poate atrage electoratul tânăr, electoratul din Republica Moldova, electoratul rom sau cel reprezentat de proaspeţii păriniţi.     

-Am avea încă un vector de imagine vizibil la nivelul opiniei publice. Elena Băsescu ne-ar ajuta foarte mult din punct de vedere al comunicării publice.     

-În plus, un Băsescu întotdeauna aduce voturi. Un Băsescu pe lista noastră ar aduce un plus major.

•    Atacurile la adresa candidaturii Elenei Băsescu din partea PMP venite din zona de centru-dreapta se doresc a fi o scuză pentru toţi cei care au pupat condurul lui Vasile Blaga, transformându-se în adversari ai Preşedintelui Băsescu.

o    Toate atacurile la adresa Elenei Băsescu vin din partea unor oameni care nu doresc binele PMP:

•    S-a luat o decizie în Colegiul Executiv Naţional al PMP: lista pentru europarlamentare trebuie deschisă de europarlamentarii în funcţie. În acest moment, este doar Cristian Preda.

o    S-ar putea alătura însă şi Elena Băsescu şi ar fi primită cu braţele deschise.

•    Procedura de desemnare a listei PMP la europarlamentare este următoarea:

o    Fiecare organizaţie locală a propus un candidat, astfel încât, cu totul, sunt 43 de nume în competiţie;

o    Lista (alfabetică) a acestor candidaţi a fost trimisă membrilor, cu colaborarea Fundaţiei Mişcarea Populară;

o    Fiecare militant al PMP votează ordinea candidaţilor pe listă, notându-i de la 1 la 43.

o    Spre deosebire de toate celelalte partide din România, ordinea pe listă e stabilită de către teritoriu.

•    Prezenţa Elenei Băsescu pe lista pentru europarlamentare nu este un pasiv de imagine mai mare decât prezenţa Dacianei Sârbu, a Adinei Vălean sau a iubitei lui Mihai Voicu.

o    Asta în condiţiile în care Daciana Sârbu sau Adina Vălean nu au nici pe departe activitatea din Parlamentul European a Elenei Băsescu.    

- Daciana Sârbu este pe locul 132 din 766 de europarlamentari. Şi pe locul 11 din cei 33 de europarlamentari români.    

- Adina Vălean este pe locul 466 din 766 de europarlamentari. Şi pe locul 21 din cei 33 de europarlamentari români.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel