De ce nu este Euthyrox în farmacii. Anca Crupariu: Consum cu peste 50% mai mare

Anca Crupariu, purtător de cuvânt Agenția Națională a Medicamentului, a explicat în această seară de ce nu se găsește medicamentul Euthyrox în farmacii. 

Anca Crupariu, purtător de cuvânt la Agenția Națională a Medicamentului, a intervnit în direct la România TV unde a vorbit despre criza de Euthyrox din farmacii. 

”Dacă v-ați uitat în sistemul electronic de raportare acolo toate datele sunt exprimate în comprimate și nu în număr de cutii și sunt datele care corespund stocului în o anumită zi. Înseamnă că mâine nu găsiți aceleași date. Din păcate, și noi recunoaștem că această criză continuă pentru că echilibrul care s-a stricat la începutul anului a fost mai greu de restabilit. Consumul în ianuarie a fost cu peste 50% mai mare decât în lunile precedente. Ce înseamnă asta? Înseamnă că s-au depășit cantitățile livrate. S-a întâmplat ceva. Nu s-a vândut paralel. Au existat mai mulți factori, inclusiv o tendință spre mici stocuri ale pacienților. Nu putem numai noi să rezolvăm problema. Noi monitorizăm”, a declarat Anca Crupariu, purtător de cuvânt Agenția Națională a Medicamentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel