De ce este România corigentă la sporturile de echipă. Mirel Palada, exemplul Simonei Halep: "Este mai simplu. Părinții bagă bani în fundul tău"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Sociologul Mirel Palada a explicat de ce România că nu mai face performanță la sporturile de echipă.

"Pentru că sporturile de echipă costă! Costă să întreții un teren, costă să întreții toată infrastructura, vestiare, apă caldă. Ai noștri, rugbiștii noștri, în anii 2000, au jucat fără apă caldă! Și se schimbau la marginea terenului. Pentru că nu mai aveau infrastructură, pentru că nu mai existau bani. Pentru că se rupsese tot acel mecanism bine pus la punct în anii 70-80 de către comuniști, în felul lor, și, în partea cealaltă, aveai un mecanism bazat pe logica comercială - rating, televiziune, bani, bilete la stadion. Așadar, apă caldă, teren, echipă de maseuri, de medici, de persoane care să țopăie în jurul tău, de antrenori, de înaintare, antrenor de atac. Astea costă! Al naibii de mult!

O performanță individuală este mai simplu de întreținut, dacă părinții tăi bagă bani în fundul tău, cum ar fi Simona Halep! Nu îi contest meritele, Doamne ferește, nu îi contest meritele. Sau David Popovici. Dar, pe persoană fizică, e mai ușor să scapi de această capcană a sărăciei, decât pe persoană colectivă, unde ai nevoie de bani de te dor ochii! Dacă faci un buget de echipă, nu mai spun de transferuri, de transport, de camere de hotel în deplasare, chestii elementare, care în anii ’70-’80 erau asigurate de mașinăria statului socialist... Și, acum, dintr-o dată, vine logica necruțătoare a capitalului - în anii ’90 - 2000 - și tu nu mai ai bani", a spus Mirel Palada, în cadrul podcastului "Avangarda", cu Ionuț Vulpescu.

Episodul 9 al sezonului 3 al podcastului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu, îl aduce la microfon pe sociologul Mirel Palada, unul dintre cei mai pasionați practicanți de rugby din România, din clubul celor care sunt Old Boys.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel