De ce a fost Boris Johnson afectat grav de Covid-19. Explicațiile unui doctor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul britanic Boris Johnson a fost afectat grav de coronavirus.

Premierul britanic Boris Johnson a fost afectat grav de coronavirus, transmite Daily Mail. Motivele sunt multe, însă unul important este faptul că este supraponderal, a explicat un doctor englez.

Cardiologul dr. Aseem Malhotra a spus că pacienții obezi au un risc de moarte de zece ori mai mare decât ceilalți infectați cu Covid-19. El a explicat că membrii „mai în formă" ai guvernului, precum ministrul Sănătății Matt Hancock, s-au recuperat mult mai repede și nu au fost spitalizați.
Johnson, în vârstă de 55 de ani, a dus o luptă cu greutatea în 2018, atunci când cântărea aproape 110 kg, un lucru îngrijorător pentru o persoană de 1,75 m.

Alți oficiali de top ai guvernului britanic care s-au recuperat de coronavirus sunt ofițerul-șef medical Chris Whitty, consilierul principal Dominic Cummings și secretarul de stat în Sănătate, Nadine Dorries.

Explicațiile doctorului

„Era evident o mare îngrijorare pentru națiunea noastră să în vedem pe premier cum intră în spital cu Covid-19. Chiar dacă este o observație, se pliază pe ceea ce cunoaștem, Boris este, din păcate, destul de supraponderal. Obișnuiam să vorbesc cu un consultant al său când era primarul Londrei acum câțiva ani și mi-a spus că are îngrijorări în legătură cu greutatea sa", a explicat dr. Malhotra.

„Oamenii cu obezitate se pare că răspândesc virusul pentru o perioadă mai îndelungată și clar se îmbolnăvesc mai rău. Dacă îi observați pe Chris Whitty, Matt Hancock și pe ceilalți membri ai guvernului care au fost infectați, nu s-au îmbolnăvit rău fiindcă sunt practic destul de slabi", a mai spus doctorul. „Ei nu au fost afectați de virus precum premierul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel