Dăncilă în fața PE. Norica Nicolai: Sunt eurodeputați care cer aplicarea articolului 7

Parlamentul European. foto: Twitter, European Parliament@Europarl_EN
Parlamentul European. foto: Twitter, European Parliament@Europarl_EN

Norica Nicolai susține că există deputați care cer sancțiuni și aplicarea articolului 7 pentru România. Europarlamentarul a explicat ce se va întâmpla pe 3 octombrie, când prim-ministrul Viorica Dăncilă va veni la declarația din Parlamentul European cu privire la statul de drept în țara pe care o guvernează.

"Pe 3 octombrie va fi o declarație a Comisiei Europene și a Consiliului cu privire la statul de drept în România. La această declarație va fi prezentă doamna prim-ministru care a fost invitată și va avea și domnia sa un răspuns la această declarație. Probabil vor fi urmată de dezbateri așa cum e procedura în Parlamentul European din partea tuturor grupurilor politice. Eu vreau să precizez farte clar că nu există procedura audierii a unui ministru sau a unui prim-ministru în plenul Parlamentului European. În acest context, doamna prim-ministru va fi prezentă și eu cred că este o chestiune de normalitate să fie prezentă, pentru că am avut și dezbateri cu privire la situația din România și atunci, din păcate, niciun demnitar român de rang înalt nu a fost prezent.

Nu avem încă informații cu privire la conținutul acestei declarații. (...) Eu cred că va fi un mesaj echilibrat. (...) Din păcate sunt eurodeputați care solicită sancțiuni, aplicarea articolului 7, aceiași ca de obicei, doamna Macovei, înțeleg că și domnul Preda este în aceeași tonalitate cu domnia sa. Dar asta este buna tradiție românească, capacitatea unor lideri poltici, aleși în România, să își trateze țara. (...) Eu pot fi de acord că avem percepții diferite cu privire la un fenomen sau altul, dar asta nu ne face să ne îndreptăm categoric împotriva țării noastrem și să cerem ca ea să fie sancționată", a declarat Norica Nicolai, la Antena 3, în emisiunea "Punctul de Întâlnire" moderată de Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel