Curăță podelele fără efort: trei sfaturi pentru o casă fără pete

Curăță podelele fără efort, trei sfaturi pentru o casă fără pete. Sursa foto: freepik.com
Curăță podelele fără efort, trei sfaturi pentru o casă fără pete. Sursa foto: freepik.com

Podelele se murdăresc rapid, acumulând mult praf și murdărie, de aceea curățarea lor ar trebui să fie o sarcină zilnică. 

Cu toate acestea, petele care sunt foarte greu de eliminat, rămân una dintre problemele cu care ne confruntăm cel mai des. 

Din fericire, există o serie de metode care te scapă de petele de pe podele! Astăzi, vom dezvălui câteva remedii eficiente  pentru a da podelei tale un nou aspect!

Oțet alb. Ieftin, ușor de găsit și folosit pe scară largă în bucătărie, acest ingredient natural vă lasă podeaua super curată și strălucitoare! Cu acest remediu se pot spala toate tipurile de pardoseli, cu excepția parchetului și a marmurei.

Toarnă un pahar de oțet într-o găleată cu 5 litri de apă. Dacă nu suporți mirosul de oțet, poți adăuga o picătură de ulei esențial pe mop înainte de a șterge pentru ultima dată podeaua. De asemenea, poți aerisi camera timp de 10 minute după ce podeaua s-a uscat complet.

Șapte plante periculoase care nu ar trebui ținute acasă. Ingerarea sucului lor aduce probleme grave de sănătate

Bicarbonat de sodiu și săpun de Marsilia. Dacă oțetul nu este potrivit pentru materiale nobile precum lemnul, marmura sau piatra naturală, există o altă alternativă pentru aceste tipuri de  pardoseli. Te sfătuim insistent să utilizezi bicarbonat de sodiu și săpun de Marsilia. Vei obține amestecul perfect pentru a face acele suprafețe delicate atât strălucitoare, cât și curate.

Din punct de vedere practic, vei avea nevoie de o lingură de săpun de Marsilia (lichid sau așchii topite la bain-marie), o lingură de bicarbonat de sodiu și puțină apă. Pune bicarbonatul de sodiu într-un castron și adaugă săpunul. Amestecă cele două ingrediente, adăugând apă pentru a face amestecul mai omogen. Pune o lingură din amestec în găleată și să continuă să speli  podeaua.

Curăță eficient podeaua cu ulei esențial. Iată ce pași trebuie să urmezi

Lămâia. După ce ai descoperit cele două metode principale folosite pentru a spăla podelele cu remedii naturiste, află cum poți folosi și lămâia!

Această metodă poate fi un bun înlocuitor pentru oțetul alb, mai ales dacă vrei să-ți parfumezi casa.

Pur și simplu stoarce două lămâi și adaugă sucul în apa din găleată. Este recomandat să folosești apă călduță sau fierbinte și apoi să-și speli podeaua.

Nu mai arunca șervețele umede în toaletă: iată de ce!

Reține că oțetul și lămâia este contraindicate pentru parchet, marmură și piatră naturală.

Trebuie să aplici metoda care ți se potrivește cel mai bine. Încearcă remediile pe o zonă retrasă a podelei pentru a te asigura că nu o deteriorezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel