Curăță eficient podeaua cu ulei esențial. Iată ce pași trebuie să urmezi

Curăță eficient podeaua cu ulei esențial. Iată ce pași trebuie să urmezi. Sursa foto: freepik.com
Curăță eficient podeaua cu ulei esențial. Iată ce pași trebuie să urmezi. Sursa foto: freepik.com

Știi că uleiurile esențiale te pot ajuta la întreținerea curățeniei în casă? Le poți folosi chiar și pentru a spăla podeaua!

Descoperă care sunt uleiurile esențiale care te vor ajuta să ai o podea curată și strălucitoare. Ce uleiuri esențiale lasă un miros plăcut în casă?

Pentru a menține podelele din casa ta curate și strălucitoare, este important să le întreții regulat. Pentru aceasta, te poți baza pe uleiuri esențiale organice, precum uleiul esențial de pin. Acest lucru este foarte benefic în întreținerea casei. Datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene, acest ulei este ideal pentru curățarea podelei casei.

Vrei să ai mereu prosoape curate și fără pete? Fă asta și nu vei regreta!

Toarnă doi litri de apă fierbinte într-o găleată. Adaugă 10 - 15 picături de ulei esențial de pin. Scufundă mopul în găleată, stoarce-l bine, apoi curăță podeaua.

Acest detergent natural și economic pentru podea este eficient în îndepărtarea murdăriei și a bacteriilor. În plus, impregnează casa cu un miros proaspăt.

Pe lângă acțiunea sa de curățare si dezinfectare, uleiul esențial de pin este și un deodorant natural. Această esență parfumată este eficientă împotriva mirosurilor neplăcute. Îl poți folosi pentru a-ți dezodoriza casa, pantofii tăi și coșul de gunoi.

Șterge chiuveta cu o jumătate de lămâie: trucul care rezolvă o problemă comună


Sfat suplimentar: poți folosi ulei esențial de pin pentru a face un produs de curățare pentru mai multe suprafețe de uz casnic.

Umple o sticlă cu apă. Adaugă  20 de picături de ulei esențial de pin. Agită sticla pentru a amesteca cele două lichide. Apoi, tot ce trebuie să faci este să pulverizezi spray-ul pe suprafața murdară și să-l ștergi cu o cârpă curată.

 

Ce uleiuri esențiale să lase un miros plăcut în casă?

 

Pentru a  parfuma casa, ai la dispoziție o gamă largă de uleiuri esențiale. Datorită proprietăților lor antibacteriene, uleiurile esențiale curăță aerul. Poți folosi un difuzor de uleiuri esențiale pentru a îmbălsăma interiorul casei cu parfumul care îți place.

Cimbrişorul cu aromă de lămâie parfumează toată casă. Cultivă planta și nu vei regreta

Iată o selecție de uleiuri esențiale, utile pentru casă.

Ulei esențial de lămâie. Acest parfum acidulat este eficient în a împrospăta interiorul. Pe lângă faptul că miroase bine, uleiul esențial de lămâie purifică aerul din jur prin acțiunea sa antiseptică și antibacteriană.

Ulei esențial de arbore de ceai. Acest ulei esențial este eficient în dezinfectarea aerului din interior. De asemenea, respinge moliile și acarienii. Acest antifungic natural ajută și la combaterea mucegaiului.

Ulei esențial de eucalipt. Acest ulei este apreciat pentru eliminarea mirosurilor neplăcute și purificarea aerului din interior. Mirosul său de camfor este ideal pentru parfumarea casei. Uleiul esențial de eucalipt este, de asemenea, antiseptic și antibacterian.

Detartrează o cană electrică în câteva minute: gospodinele cu experiență au împărtășit secretul

Ulei esențial de lavandă. Uleiul esențial de lavandă are mai multe beneficii. Este relaxant, ajută la lupta împotriva stresului și a insomniei și parfumează casa. Pe lângă mirosul său proaspăt, acest ulei esențial este antiseptic și fungicid.

Ulei esențial de scorțișoară. Antiseptic și antifungic, uleiul esențial de scorțișoară este ideal pentru parfumarea casei. În același timp, acest ulei purifică aerul din jur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel