Șterge chiuveta cu o jumătate de lămâie: trucul care rezolvă o problemă comună

Șterge chiuveta cu o jumătate de lămâie, trucul care rezolva o problemă comună. Sursa foto: freepik.com
Șterge chiuveta cu o jumătate de lămâie, trucul care rezolva o problemă comună. Sursa foto: freepik.com

Îndepărtarea calcarului de pe chiuvetă pare o activitate destul de complicată. Dar cu acest remediu al bunicii nu vei mai avea nici un fel de problemă.

Când vine vorba despre bucătărie, majoritatea gospodinelor curăță, mai întâi, chiuveta de depunerile de calcar. Acesta se poate acumula în canalul de scurgere, pe robineți și pe chiuvetă, dând bucătăriei un aspect plictisitor și neîngrijit. Din fericire, există mai multe moduri naturale de a detartra chiuveta fără a fi nevoie să utilizezi substanțe chimice dure.

Cel mai simplu mod de a curăța scurgerea de blocaje: trucul funcționează în 10 minute

Curățarea chiuvetei cu remedii naturale este o modalitate ușoară și eficientă de a menține bucătăria curată și sănătoasă. Pe lângă faptul că sunt nepoluante, folosirea remediilor naturale este o modalitate ieftină de a-ți menține bucătăria ordonată și dezinfectată. În acest caz, lămâia devine un  aliat în lupta împotriva calcarului și a murdăriei.

 

Cum să folosești lămâia pentru a o chiuvetă strălucitoare și curată?

Lămâia este un fruct citric folosit în diferite rețete din bucătărie, cărora le oferi o notă suplimentară de aromă. De asemenea, lămâia este pusă în apa  pentru a-i da mai multă aromă și prospețime. Dar nu toată lumea știe că lămâia poate fi și un excelent aliat în lupta împotriva calcarului.

Dacă ai o chiuvetă din ceramică, poți folosi lămâie pentru a îndepărta calcarul. Lămâia este bogată în acid citric și este un dezinfectant natural care poate fi folosit pentru a îndepărta murdăria, bacteriile și alte reziduuri. Pentru a îndepărta calcarul cu lămâie, taie o lămâie în jumătate și freacă chiuveta cu partea tăiată. Lasă să acționeze aproximativ 15 minute, apoi clătește cu apă caldă.

Toate petele vor rămâne amintire: curăță covorul fără să-l îndepărtezi de pe podea

Un alt remediu natural pentru îndepărtarea calcarului din chiuvetă este oțetul alb. Oțetul este un dezinfectant natural care poate fi folosit pentru a îndepărta murdăria, bacteriile și alte reziduuri.

Pentru a îndepărta calcarul, toarnă o cană de oțet alb în canalul de scurgere. Lasă-l să acționeze aproximativ 30 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

Dacă ai o chiuvetă din oțel inoxidabil, amestecă oțetul cu puțin bicarbonat de sodiu înainte de a-l turna în scurgere.

Cum să scapi rapid de praf: metoda secretă a gospodinelor chineze

O altă modalitate de detartrare a chiuvetei este să folosești acid citric. Acidul citric este un degresant natural care poate fi folosit pentru a îndepărta murdăria, bacteriile și multe altele.

Pentru a scăpa de calcar cu acid citric, amestecă o lingură de acid citric cu o jumătate de cană de apă caldă. Toarnă amestecul la scurgere și lasă-l să acționeze 30 de minute. După clătirea cu apă caldă, deșeurile vor fi dizolvate și pot fi îndepărtate cu ușurință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel