Curăță cuptorul fără efort. Cu acest truc și grăsimea arsă dispare repede și ușor

Curăță cuptorul fără efort. Cu acest truc și grăsimea arsă dispare repede și ușor. Sursa foto: freepik.com
Curăță cuptorul fără efort. Cu acest truc și grăsimea arsă dispare repede și ușor. Sursa foto: freepik.com

Cuptorul este, fără îndoială, unul dintre cele mai dificile aparatele de uz casnic, care trebuie curățate. 

Într-adevăr, după fiecare utilizare a cuptorului, stropii de grăsime și reziduurile alimentare se acumulează pe pereții interiori ai aparatului. Din fericire, există o metodă simplă de a le elimina fără efort.

În timp, în cuptor se acumulează o cantitate semnificativă de murdărie și pete de grăsime. Din lipsă de timp sau de voință, curățarea acestuia este adesea amânată sau neglijată.

În rezultat,  reziduurile alimentare se lipesc de pereții interiori ai cuptorului și devine foarte dificil să le îndepărtezi. Și la fel cași în cazul tuturor aparatelor electrocasnice, atunci când întreținerea este prost făcută, performanța nu va fi optimă.

Cum se curata cuptorul?

Dacă dorești să curăți cuptorul ușor, aplică truc. Aceasta se bazează pe utilizarea unui detergent care s-a dovedit eficient în ceea ce privește curățarea cuptorului.

Cumpără cel mai ieftin săpun solid și folosește-l astfel: trucuri pe care nu toată lumea le știe

Curăță cuptorul cu o tabletă pentru mașina de spălat vase. Datorita proprietăților sale de degresare și igienizare, tabletele pentru mașina de spălat vase rămân o soluție eficientă de curățare a cuptorului.

Pentru a profita de numeroasele sale virtuți pune pur și simplu o tabletă pe o tavă de copt sau un vas rezistent la căldură. Toarnă apă clocotită peste tabletă și pune recipientul în cuptorul preîncălzit la 100°C.

Se lasă să acționeze o oră, având grijă să ții ușa cuptorului închisă. Tableta va începe să se topească și să difuzeze vapori în interiorul cuptorului. Datorită aburului rezultat, picăturile se așează pe pereții cuptorului și înmoaie murdăria încăpățânată și reziduurile alimentare, care se vor desprinde mai ușor.

Remediul natural pentru albirea hainelor în mașina de spălat nu mai este un secret

Tot ce trebuie să faci este să șterge cu o cârpă umedă interiorul cuptorului pentru a finaliza curățarea. Pentru un rezultat impecabil, șterge din nou cu o cârpă curată.

Tabletele pentru mașina de spălat vase sunt concepute pentru a face față solurilor cu temperaturi ridicate. Nu e de mirare că funcționează  și pentru curățarea cuptorului!

Folosește sare de masă pentru a curăța bine cuptorul. Este foarte posibil să curăți cuptorul fără a depune efort  folosind un ingredient accesibil și natural: sarea de masă. Pentru început, presară o cantitate suficientă de sare pe zonele murdare ale cuptorului.

Apoi pornește cuptorul la o temperatură de 180°C. Căldura va rumeni micile particule de sare care vor dizolva murdăria. După aproximativ treizeci de minute, oprește cuptorul apoi deschide ușa.  Lasă să se răcească, apoi cu o cârpă umezită cu apă, șterge interiorul cuptorului pentru a îndepărta reziduurile arse.

Ai primit o crăciuniță? Iată cum să o îngrijești corect ca planta să nu moară

Dacă ești în căutarea unei metode ușoare de curățare a cuptorului, nu există nimic ca metoda bolului. Stoarce o lămâie într-un recipient mic care poate rezista la căldură. Recipientul se pune în tor la o temperatură de 250°C.  Lasă sucul să fiarbă aproximativ treizeci de minute. După ce a trecut acest timp, scoate vasul din cuptor și șterge pereții interiori cu o cârpă umedă. Lămâia este un agent de curățare și dezinfectant eficient.

Pentru a-și menține performanța, cuptorul trebuie curățat după fiecare gătire. Pentru acest lucru, șterge-l în mod regulat o cârpă înmuiată într-o soluție de apă călduță și detergent de spălat vasele. Curățarea profundă, folosind metodele menționate mai sus, poate fi efectuată periodic, în funcție de frecvența de utilizare a cuptorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel