Cum votează Ciutacu, în izolare. Chirieac: O încălcare grosolană! / Ciutacu: Care dintre cele două părți ale legii e valabilă?

Victor Ciutacu, Victor Ponta, dar și Bogdan Chirieac au dezbătut în direct cum vor vota persoanele aflate în izolare la domiciliu, infectate cu coronavirus, dar și cum este îngrădit un drept constituțional. 

Victor Ciutacu, realizator România TV, a fost întrebat, în direct, de către Victor Ponta, președintele PRO România, cum va vota la alegerile parlamentare având în vedere că este infectat cu SARS-CoV-2 și se află izolat la domiciliu. 

Ponta: Cum votați pentru că este un drept constituțional? Nu aveți voie să mergeți la cabina de vot.

Ciutacu: Nu am dreptul să merg la secția de vot. Dacă mă iau după președintele AEP, el însuși infectat cu coronavirus, e un formular pe site-ul autorității unde te redirecționează către un mail unde ceri urna mobilă să vină ăia acasă. Dumneavoastră chiar credeți că o să vină urna mobilă la Ciutacu acasă sau la oricine altcineva? Nu au cum fizic. 

Decizia pe care o poate da CCR

Bogdan Chirieac, analist politic, a reacționat în cadrul dezbaterii televizate. 

”Eu mă aștept ca dumneavoastră să reacționați pentru că este o încălcare grosolană a dreptului la vot. Deci, atenție, un partid politic după alegeri, dacă face plângere la CCR pentru că alegerile nu au fost legale, îmi e teamă că onorabila Curte va fi obligată să dea că alegerile nu au fost legal constituționale. Îți imaginezi că vine cineva la tine cu urna mobilă, îmbrăcat precum cosmonauții, să votezi? Sunt zeci de mii de oameni infectați și în izolare. Victor Ciutacu nu are posibilitatea să își exprime dreptul constituțional la vot”, a declarat Bogdan Chirieac. 

”Nu am chef de dosare penale, deși nu îmi e frică de povestea asta. Cum ar fi să mă îmbrac eu frumos, să îmi pun mască din aia profi și să ies duminică dimineața în mod festiv și să mă duc către secția de vot? Dacă mă împiedică polițistul să mă duc la vot înseamnă că îmi îngrădește un drept constituțional. Dacă mă duc la vot neîmpiedicat, încalc nobilele idealuri ale coronavirusului și contribui la răspândirea lui. Care dintre cele două părți ale legii e valabilă?” este problema ridicată de Victor Ciutacu. 

”Constituția bate legea, ca să zic așa. Legea asta e neconstituțională. Orice îngrădire a dreptului tău de exprimare al dreptului la vot nu e constituțională. Clar. Nu avem ce să discutăm”, a răspuns Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel