Cum va fi vremea până pe 15 noiembrie. ANM, informaţii actualizate

Foto: Daniel Frank - Pexels
Foto: Daniel Frank - Pexels

Actualizare estimări meteorologice pentru intervalul 18.10.2021 - 15.11.2021.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 18.10.2021 – 25.10.2021

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 25.10.2021 – 01.11.2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, dar și local excedentare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 01.11.2021 – 08.11.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 08.11.2021 – 15.11.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

COD GALBEN 19 octombrie 2021

Potrivit specialiștilor, va fi ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Zonele vizate sunt Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Topraisar, 23 August, Agigea, Castelu, Poarta Albă, Limanu, Albești, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Pecineaga, Mereni, Costinești, Comana, Bărăganu, Târgușor, Tortoman, Grădina, Mangalia și zona continentală din județul Constanța.

De asemenea, este ceață în județul Tulcea în localitățile Tulcea, Măcin, Isaccea, Jijila, Sulina, Somova, Valea Nucarilor, Carcaliu, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Dăeni, Nufăru, Ostrov, Beștepe, Peceneaga, Grindu, Crișan, C.A. Rosetti, Smârdan, I.C. Brătianu, Maliuc, Sfântu Gheorghe, Pardina și Ceatalchioi.

Avertizarea este valabilă cel puțin până la ora 9.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel