Cum își dă seama Mărgărit, nutriționist, dacă un pepene e chiar sănătos

Cristian Mărgărit, despre post
Cristian Mărgărit, despre post

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a spus cum își dă seama dacă un pepene este chiar sănătos.

”Pepenele are undeva la 8-10 grame de zahăr la suta de grame. Dacă mănânci 200-300 grame de pepene, așa cum ar trebui, este foarte bine, profităm practic de ce ne dă natura”, a zis Cristian Mărgărit care se afla în Piața Obor din București.

”Am verificat-o pe doamna care vindea pepeni. Am vrut să văd dacă este chiar din Dăbuleni, așa cum a zis. I-am cerut buletinul și avea dreptate. Pepenii care cresc acolo, în acel sol special, sunt mult mai dulci, sunt copți la soare, nu vorbim de pepeni de import care stau prin tiruri”, a mai spus  Cristian Mărgărit la Antena 1.

Comoara din pepene. Cristian Mărgărit: Trebuie să învățăm să mâncăm. Sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu

Pepenele este deliciul verii, dar câți dintre noi mănâncă și semințele? Aflați că acestea sunt extrem de sănătoase și este chiar recomandat să le mâncăm.

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a explicat cum putem să le consumăm. Sunt mai multe feluri în care putem mânca semințele. Despre acest subiect, Cristian Mărgărit a vorbit pentru Antena 1, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.  

”Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțin sare și le uscăm în cuptor. Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu. Sunt bune pentru sănătate”, a spus la Neatza cu Răzvan și Dani.   

Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel