Cum arată pentru tine gestul „sună-mă”? ATÂT de mult depinde de vârstă înțelegerea mimicii

Gesturile din mâini sunt mai vechi decât primele limbi vorbite de omenire, însă acestea depind foarte mult de contextul cultural.

Spre exemplu, cu cât ești mai tânăr, cu atât ești mai derutat de gesturile simple care-și au originea în trecut, conform The Guardian. Tradiționalul gest de a duce degetul mare și degetul mic la ureche și la gură, reprezentând un receptor, poate că nu este înțeles de copiii din ziua de astăzi. Pentru ei, să vorbești la telefon înseamnă să pui palma la ureche, din cauza formei dreptunghiulare a smartphone-urilor de astăzi.

Pentru copii, să mimezi că scrii cu pixul în aer poate că înseamnă să ieși la tabla smart de la școală. Pentru cei mai în vârstă, gestul acesta era și poate că încă mai este folosit pentru a cere o notă de plată la restaurant. Copiii ar întreba: „Ce notă de plată? O scrie chelnerul? Nu se printează? Nu se plătește cu cardul?”.

Explicația este una simplă

Explicația este simplă. Generația „Z” nu a trăit cu obiectele și tehnologia pe care au fost construite aceste gesturi. „Mimica unor gesturi specifice unor dispozitive vor fi recunoscute doar de cei care sunt familiari cu acele dispozitive”, a explicat expertul în lingvistică prof. Vyv Evans.

Poate că atunci când vor fi opriți în trafic și un polițist va veni la geamul lor, făcând un gest de manivelă, aceștia se vor uita uluiți, acționând butonul geamului electric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel