Cum a schimbat Băsescu procedura de numire a șefilor din Parchete

basescu
basescu

Toate cele șase propuneri ale premierului Victor Ponta au primit aviz pozitiv, pe 9 mai, de la Secția de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Lumea Justiției atrage atenția că președintele a decis să schimbe procedura de numire în funcție a șefilor marilor parchete. 

Președintele Traian Băsescu a decis să-i evalueze personal pe cei șase procurori. Astfel, pe 14 mai, purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea, a confirmat următoarele: "Domnul președinte Traian Băsescu a avut, zilele acestea, întâlniri de evaluare cu o parte dintre persoanele propuse pentru funcțiile de conducere din Parchete. Domnul președinte va continua și mâine (nr. - miercuri, 15 mai 2013) întâlnirile cu restul acestora”.

Cei șase au primit deja avizul de la CSM, instituția care se consideră că trebuie să decidă dacă aceștia sunt potriviți sau nu pentru funcțiile pentru care sunt propuși. În ciuda acestei evidențe prevăzute de lege, președintele a decis, așa cum confirmă și purtătorul de cuvânt, să-i evalueze personal înaintea semnării. Procurorii, care au primit aviz pozitiv de la CSM, sunt: Tiberiu Nițu, Codruț Olaru, Bogdan Licu, Laura Codruța Kovesi, Alina Bica și Giorgiana Hosu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel