Criză la un ziar important. Directorul publicației și-a dat demisia

Directorul unui cotidian din Franța a demisionat din funcția deținută de mai bine de doi ani. Este vorba despre Nicolas Demorand care a plecat de la conducerea "Liberation" în plină criză între acționarii publicației și echipa redacțională.

Jurnalistul este director la "Liberation" din martie 2011. De-a lungul timpului, relația sa cu echipa redacțională s-a degradat, iar criza a atins punctul culminant în urmă cu câteva zile când i-a fost respins un articol pe care îl scrisese. Nicolas Demorand a acceptat să vorbească pentru Le Monde despre motivele care l-au determinat să își dea demisia.

"Decizia mea a fost dictată de situația din ultimele zile. Liberation se confruntă cu o criză deschisă, iar o parte dintre dezbateri mă vizează și pe mine. Consider că este responsabilitatea mea să le las celor două părți libertatea de a negocia și a face diverse manevre. Sper ca plecarea mea să le permită părților implicate să restabilească o punte de dialog", a spus jurnalistul.

Jurnalistul a spus că de-a lungul timpului s-a confruntat cu mai multe probleme, vorbind chiar despre o criză severă: "Este pentru prima dată când mi s-a părut clar că trebuie să plec".

În noiembrie 2013, Demorand a fost ținta unei moțiuni de neîncredere, pe fondul unor relații foarte degradate cu echipa redacțională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel