Cristian Mungiu, câștigătorul Marelui Premiu al Festivalului de la Herceg Novi

Unknown
Unknown

Regizorul român Cristian Mungiu a câştigat Marele premiu al celei de-a 26-a ediţii a Festivalului de film de la Herceg Novi din Serbia, cu producţia “După dealuri”.Producţia “După dealuri” i-a adus lui In cadrul aceluiasi festival, premiul Mimosa de Aur pentru cel mai bun actor a fost castigat de Branimir Popovic pentru rolul sau din filmul muntenegrean "Ace of spades - bad fortune", in regia lui Drasko Djurovic, si de Emir Hadzihafisbegovic pentru rolul din "'The Death of a Man in the Balkans". Regizorul sârb Bojan Vuletic a primit premiul special al juriului pentru producţia "Practical Guide to Belgrade with Singing and Crying".

Povestea lungmetrajului După dealuri este plasată într-o mănăstire ortodoxă şi se centrează pe deformarea psihică până la alunecarea în nebunie a unei tinere, exorcizarea ei şi investigaţiile ulterioare ale poliţiei.Filmul este inspirat dintr-o drama reala despre care presa a scris mult in 2005, cand o tanara, Irina Cornici, moare intr-o manastire din nord-estul Romaniei in urma unei sedinte de exorcizare. Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or in 2007 pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", pune in discutie in noul sau film chestiuni legate de religie si de notiunea de responsabilitate.El "nu critică religia" şi nici nu încearcă să "găsească vinovaţi în sânul religiei ortodoxe. "Adevăraţii vinovaţi", vin din copilăria acestor orfane de la mănăstire şi din educaţia primită, şi nu apar pe ecran.

Cristian Mungiu a declarat, duminica, la gala de premiere de la Cannes, ca in spatele povestii din "Dupa dealuri" exista "oameni care au suferit cu adevarat", amintind ca filmul este bazat pe fapte reale."Ma bucur sa ma aflu aici. Nu stii niciodata cand ti se mai da aceasta ocazie", a spus Cristian Mungiupe scena de la Palais des Festivals, unde s-a desfasurat ceremonia de premiere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel