Crinul păcii se ofilește și îi cad frunzele? Poți salva planta dacă vei urma câteva sfaturi

Crinul păcii se ofilește și îi cad frunzele. Poți salva planta dacă vei urma câteva sfaturi. Sursa foto: freepik.com
Crinul păcii se ofilește și îi cad frunzele. Poți salva planta dacă vei urma câteva sfaturi. Sursa foto: freepik.com

Originară din America Centrală, planta Spathiphyllum (sau Crinul păcii) este obișnuită cu un mediu cald și umed. 
 

Crinul păcii este o plantă cu frunze verzi lucioase și flori albe, numite spathes. Deoarece este ușor de cultivat, planta este perfectă pentru a crește într-o baie luminoasă.

Cel mai adesea, această plantă este numită „fericirea feminină” și se crede că aduce fericire, dragoste și dă energie persoanei care o îngrijește. Acesta este motivul pentru care această floare  frumoasă și delicată este dăruită femeilor.

Dacă spathiphyllum se ofilește brusc și își pierde aspectul inițial, acest lucru indică probleme în familie. Spathiphyllum poate fi salvat dacă se iau măsuri la timp. 

Pune busuioc și sare într-un borcan. Acest truc este de neprețuit în bucătărie

1. Prea multe îngrășăminte. Spathiphyllum se ofilește dacă ai folosit o cantitate mare de azot și îngrășăminte organice. O poți salva, înlocuind solul din ghiveci.

2. Planta a fost udată exagerat. În niciun caz nu turna multă apă la rădăcinile plantei, deoarece frunzele se vor înnegri și se vor ofili. Asigură-te că apa nu stagnează în ghiveci, ci se scurge în suportul special. 

3. Pământul din ghiveci este prea uscat. Fenomenul are un efect negativ asupra plantei. Frunzele își pierd elasticitatea și devin moi, ceea ce indică că sunt deshidratate. Prin urmare, te sfătuim să uzi, în mod constant, floarea cu apă la temperatura camerei.

Arborele de jad va înflori și va parfuma toata casă, dacă este îngrijit corect. Iată ce trebuie să faci

4. Ghiveciul este prea mare.  Acest aspect are un efect negativ asupra stării florii. Prin urmare, este mai bine să alegi dimensiunea potrivită a ghiveciului și să transplantezi planta.

5. Mediul rece. O temperatură favorabilă pentru spathiphyllum este de cel puțin 22 de grade Celsius. Dacă planta nu înflorește mult timp, este posibil să nu primească suficientă căldură.

6. Puțină lumină. Spathiphyllum trebuie așezat pe un pervaz cu multă lumină. Datorită acestui lucru, planta va înflori și te va încânta cu flori sale albe. 

Îngrășământul care transformă planta păianjen într-un copac luxuriant. Îl găsești în trusa de prim ajutor

7. Prea multă lumină. Majoritatea plantelor nu tolerează soarele strălucitor, iar Spathiphyllum nu face excepție. Prin urmare, nu lăsa lumina soarelui să cadă direct pe frunzele sănătoase.

8. Structura eterogenă a pământului. Cauza morții plantei poate fi formarea de bulgări tari în jurul sistemului radicular. Ca urmare, la rizom nu ajunge o cantitate suficientă de oxigen. Pentru a uniformiza solul, scoate floarea din ghiveci, curăță cu grijă rădăcinile de bulgării vechi și transplantează-o într-un amestec de sol cu ​​drenaj special.

Adaugă acest produs în ghivecele cu mușcate și plantele vor înflori magnific

9. Rădăcinile au putrezit. Pentru a rezolva această problemă, este necesar să îndepărtezi planta din sol, să examinezi cu atenție sistemul radicular și să curăți toate rădăcinile putrezite. După aceea, transplantează floarea într-un mediu nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel