Arborele de jad va înflori și va parfuma toata casă, dacă este îngrijit corect. Iată ce trebuie să faci

Arborele de jad va înflori și va parfuma toata casă, dacă este îngrijit corect. Iată ce trebuie să faci. Sursa foto: freepik.com
Arborele de jad va înflori și va parfuma toata casă, dacă este îngrijit corect. Iată ce trebuie să faci. Sursa foto: freepik.com

Planta crassula (arborele de jad) este cunoscută în popor și sub denumirea de ”Copacul Banilor”. Se spune că această plantă atrage ca un magnet banii în casa celor care o îngrijesc.  

Arborele de jad este o plantă care luminează interiorul și îl poate parfuma. Cum trebuie să îngrijești arborele de jad pentru ca acesta să înflorească și să-ți parfumeze casa? Cum se îngrijește corect arborele de jad?

Ușor de îngrijit, arborele de jad este o plantă populară cunoscută pentru florile sale delicate și parfumate, sub în formă de stea. 

Apa de portocale, benefică pentru orhidee: cum să faci un îngrășământ pentru flori luxuriante

Arborele de jad este o plantă foarte populară care aduce o notă originală fiecărui interior. Este ușor de îngrijit și de crescut. Află ce trebuie să faci ca planta să înflorească și să-ți parfumeze casa. Iată câteva trucuri.

Pentru ca arborele de jad să înflorească, ai nevoie de multă răbdare. De asemenea, durează câțiva ani pentru ca această plantă să înflorească complet. De fapt, uneori trebuie să aștepți chiar zece ani.

Perioada de înflorire a arborelui de jad apare adesea în perioada de iarnă, de la începutul lunii ianuarie.

Ai primit o crăciuniță? Iată cum să o îngrijești corect ca planta să nu moară

Vei vedea, în schimb, o multitudine de flori albe în formă de stea. Într-adevăr, dacă este ținută într-o cameră unde temperatură ambientală este de 15 grade, planta poate înflori încă din noiembrie.  

 

Cum se îngrijește corect arborele de jad?

Dacă vrei să crești arborele de jad în curte, trebuie să-l plantezi într-un sol mineral, bine drenat și, dacă este posibil, în pantă pentru ca apa să nu stagneze. Este indicat să-l plantezi sub un copac ca să fie protejat de frig și ploi.

Dacă cultivi arborele de jad într-un recipient, asigură-te că acesta este din lut. Folosește un amestec de pământ pentru plantele de interior și materiale de drenare. Pentru o creștere optimă, pune un strat de pietricele pe fundul ghiveciului, astfel încât substratul să fie bine drenat.

Trei plante de interior care te vor scuti de praf și umezeală

În perioada de creștere, este indicat să uzi arborele de jad cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, vara, poți folosi și puțin îngrășământ o dată pe lună. Când sosește toamna, este indicat să oprești treptat udarea până la jumătatea lunii aprilie.

Udarea excesivă ar putea fi fatală arborelui de jad, iar ramurile se vor înmuia și înnegri. În acest caz, nu ezita să îndepărtezi părțile deteriorate și să-i tai tulpinile care sunt încă viabile.

Arborele de jad se hrănește și cu lumină, așa că este important să-l expui la lumina soarelui din luna mai până în septembrie. Într-adevăr, este un arbust mic care apreciază lumina puternică. În cele din urmă, poți lua în considerare replantarea plantei atunci când începe să se crească mare. 

Îngrășământul care transformă planta păianjen într-un copac luxuriant. Îl găsești în trusa de prim ajutor

Dacă întreținerea arborelui de jad pare destul de ușoară, este totuși necesar să-i acorzi o atenție constantă. Acum știi că trebuie să ai răbdare pentru ca arborele de jad să înflorească. Nu ezita să-l întreții bine pentru ca, în cele din urmă, planta să-ți umple casă cu parfumul său dulce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel