"Covorul" cu semnături: Comunitatea Declic, petiţie la Senat - VIDEO

Sebastian Florea / 05 feb 2018 / 17:42 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comunitatea Declic a depus luni, în faţa plenului Senatului, o petiţie cu 142.000 de semnături ale cetăţenilor care vor 'o justiţie independentă'.

Petiţia, sub forma unui 'covor' de hârtie, a fost întinsă în mod simbolic în faţa plenului Senatului. 'Toate aceste semnături sunt reunite sub mesajul 'Toţi pentru Justiţie' şi sunt adunate în ultimele luni, în Campania pentru o Justiţie nesubordonată politic', a declarat Roxana Pencea, membră a Comunităţii Declic.

Întrebată ce mesaj le transmit iniţiatorii petiţiei senatorilor, aceasta a spus:

'Vrem să fie conştienţi că există foarte mulţi cetăţeni nemulţumiţi de acţiunile lor din ultima perioadă, anume cetăţenii nu susţin faptele de corupţie, nu doresc un viitor acaparat politic şi capturat de penali'. În context, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat că 'nu este cea mai potrivită' formă de protest, pentru că 140.000 de semnături 'nu înseamnă că există toată lumea de aceeaşi părere'.

'Legile Justiţiei au trecut prin Parlament, CCR pune un filtru constituţional adecvat ca să soluţionăm eventualele dispute dintre noi şi, când se vor întoarce în Parlament, vor fi din nou discuţii şi pe urmă vor merge la preşedinte. Al doilea filtru este filtrul preşedintelui, care are posibilitatea, prin cerere de reexaminare, să mai întoarcă încă o dată. 140.000 de semnături nu înseamnă că există toată lumea de aceeaşi părere. Să ştiţi că o lege, de când există democraţie, exprimă voinţa, de regulă, a unei majorităţi, niciodată nu poate împăca pe toată lumea', a punctat senatorul PSD.

VIDEO

 

Mi se pare foarte grăitoare această formă de protest

Vlad Alexandrescu, liderul grupului senatorial USR, a declarat că acest protest, 'cât se poate de paşnic', este al unor cetăţeni 'exasperaţi de felul în care majoritatea parlamentară a înţeles să dărâme arhitectura sistemului judiciar din România'.

'Au încercat şi încearcă în continuare să distrugă categorii întregi ale Codului penal şi, de fapt, să folosească majoritatea parlamentară pe care au obţinut-o temporar, pentru a-şi crea privilegii pentru ei şi pentru familiile lor. Mi se pare foarte grăitoare această formă de protest - oameni care se pun cu semnăturile lor la nivelul solului, pe unde trecem cu toţii înainte să intrăm să facem legile. Mi se pare o formă supremă de protest', a susţinut Alexandrescu.

[citeste si]

La rândul său, senatorul PMP Gabi Ionaşcu a declarat că nici el nu este de acord cu legile Justiţiei, fiind din Opoziţie, şi a adăugat că, dacă e nevoie de semnătura lui, 'nu-i nicio problemă'. Întrebat ce crede că vor face cei din PSD când vor vedea 'covorul', Ionaşcu a spus că aceştia ar trebui să se abţină 'măcar de acum încolo, fiindcă urmează Codurile penale'.

Petitie Dclic

'Cred că ar trebui să le citească, poate îşi găsesc rude sau prieteni. Sper că şi ei vor înţelege de ce au semnat cei 140.000 de cetăţeni, fiindcă ceea ce s-a întâmplat nu cred că este în regulă. Nu este în regulă nici din punct de vedere procedural, mai ales că ştim foarte bine că aceste legi trebuia să treacă prin fiecare Cameră în parte, pe de o parte, şi pe la fiecare comisie şi nu pe la Comisia domnului Iordache', a afirmat senatorul PMP.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24