Corlățean: Muncim pentru a intra în Schengen în decembrie

Titus Corlățean6
Titus Corlățean6

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că aderarea României și Bulgariei la Schengen este pe agenda JAI din decembrie. El a subliniat că România muncește în continuare pentru acest proiect pentru a rămâne valabil în decembrie. 

"Preşedinţia lituaniană a UE a înscris cu mai multe luni în urmă ca proiect de decizie pentru Consiliul JAI din decembrie chestiunea aderării României şi Bulgariei. Muncim în continuare pentru ca acest proiect, posibil cu două trepte, să rămână valabil în decembrie", a precizat şeful diplomaţiei, duminică, la Realitatea TV, scrie Mediafax.

Titus Corlăţean a precizat "va conta foarte mult ce se întâmplă la Berlin" (unde se poartă negocieri între CDU şi SPD pentru formarea unui guvern - n.r.). Ministrul a mai spus că discuţiile dintre premierul Victor Ponta şi cancelarul Angela Merkel "au ajutat în a se înţelege mai bine anumite aspecte".

Ministrul de Externe a precizat că "evident că ne dorim (aderarea la Schengen - n.r.) în decembrie, pentru că este o chestiune legitimă pentru România".  Dacă va eșua, "nu există alternativă decât a continua eforturile pentru aderarea la Spaţiul Schengen".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel