Conflictul din Nagorno-Karabakh. Pacificarea a creat HAOS în Armenia

Ultimele evoluții din Nagorno-Karabakh, detensionarea conflictului și desfășurarea pacificatorilor ruși în regiune, au determinat apariția unor proteste la Erevan. Acestea îl vizează pe premierul Armean, Nikol Pashinyan.

Mii de protestatari armeni au ieșit în stradă și au cerut demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan. Aceștia sunt revoltați din cauza deciziei de încetare a focului, care a asigurat avansuri teritoriale pentru Azerbaidjan în Nagorno-Karabakh. Câteva sute au mărșăluit către parlamentul din capitala Erevan și au scandat „Nikol este un trădător”, deoarece s-au simțit trădați după ce Pashinyan a semnat un acord pentru a pune capăt luptelor.

"Este un mare eșec și dezastru", a spus Pashinyan marți, adăugând că își asumă responsabilitatea personală, dar a respins apelurile de demisie. Acordul a pus capăt acțiunilor militare și a restabilit ordinea în Nagorno-Karabakh, recunoscut la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar populat și, până de curând, pe deplin controlat de etnici armeni. Acordul prevede desfășurarea a 2.000 de soldați ruși de menținere a păcii în regiune.

„Un trădător“

Principalul slogan al protestatarilor de la Erevan este că Pashinyan este „un trădător”. Totodată, mai multe surse informează că au existat câteva lupte sporadice în zona de protest. Cel puțin 20 de persoane au fost reținute la începutul mitingului și unul dintre cele mai mari partide de opoziție a declarat că liderul său este interogat de Securitatea Națională, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel