Concertul Extraordinar de Paști al Corului Madrigal la Ateneul Român

Concert Madrigal Ateneul Român
Concert Madrigal Ateneul Român

În Duminica Floriilor, Sala Mare a Ateneului Român a găzduit Concertul Extraordinar de Paști al Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu.

Pentru al 54-lea an consecutiv, glasurile celui mai longeviv și renumit ansamblu coral din România au vestit sărbătorile pascale, aducând emoția celui mai însemnat eveniment din calendarul creștin în inimile tuturor celor prezenți în sală. Concertul s-a desfășurat cu casa închisă, publicul având ocazia să-l urmărească și online, în transmisiune directă pe pagina oficială de facebook a Corului. 

Programul concertului a cuprins compoziții universale, în prima parte, și muzică românească tradițională, bizantină și modernă, în a doua parte, unele dintre lucrări fiind interpretate în prezența autorilor, aflați în public.

(w670) 

“În această seară am simțit din plin emoția madrigaliștilor și a publicului, iar comuniunea dintre scenă și spectatori a fost una foarte specială. Am avut marea bucurie de a-i avea alături de noi pe maestrul Constantin Arvinte, pe Florian Costea și pe Grigore Cudalbu, autori ai lucrărilor pe care le-am interpretat în concert. Este un moment deosebit atunci când creatorul își întâlnește creația”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul celebrului ansamblu coral.

Cu două zile înainte de concert, peste 700 de copii înscriși în Corurile Cantus Mundi din București au luat parte la repetiția generală a Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, astfel bucurându-se atât de o ocazie excelentă de studiu, cât și de vizitarea unuia dintre simbolurile arhitectonice ale României, care are o poveste impresionantă – Ateneul Român.

(w670) 

“De Florii, Corul Madrigal adus emoție publicului care a umplut sala Ateneului Român. Repertoriul foarte bine selectat a stârnit aplauze care au curs minute în șir, iar noi toți am plecat acasă cu un gând special înainte de Săptămâna Patimilor. Echipele reunite ale Corului Național de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” și ale Programului Național Cantus Mundi vă urează sărbători luminate!”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului.

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat “brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel