Completurile de 3 de la ÎCCJ, ilegale. CCR: Ce se întâmplă cu DOSARELE

Roxana Neagu / 03 iul 2019 / 17:32 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

CCR a explicat ce se întâmplă cu dosarele judecate de Completurile de 3 de la ÎCCJ după ce a decis că sunt ilegale, admițând sesizarea lui Florin Iordache. 

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a decis:

1. A admis sesizarea formulată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi a constatat că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de neconstituirea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a completurilor de judecată specializate pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor prevăzute în Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, contrar celor prevăzute de art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003.

2. Cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și soluționate de aceasta în primă instanță anterior Hotărârii Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.14 din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate, în condițiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedură penală, de completurile specializate alcătuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003", precizează CCR, în comunicatul de presă. 

Prin urmare, cauzele aflate pe rolul ÎCCJ, soluționată în primă instanță anterior zilei de 23 ianuarie 2019, dacă nu au devenit definitive, vor fi rejudecate, în condițiile menționate de CCR. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27