Complete sau completuri. Cum este corect

Complete sau completuri. Cum e corect. "Complete de judecată" sau "completuri de judecată"? Nedumerirea vine în contextul scandalului public şi conflictului dintre Guvern și ICCJ, situație în care se tot fac referiri la "complete" sau "completuri". 

Complete sau completuri. Cum e corect. Avocaţi, jurişti sau parlamentari folosesc, de fapt, greşit acest termen, spunând mereu, prin tradiţie, "complete". Iar problema pare să coboare chiar și în spațiul public, existând nedumerire cu privire la forma corectă de plural a acestui cuvânt. Care este termenul corect?

Complete sau completuri. Cum e corect. Completul de judecată este un colectiv alcătuit din numărul legal de judecători, care iau parte la soluționarea unui litigiu. Astfel, varianta corectă de plural, care apare în Dicționarul Ortografic Ortoepic și Morfologic al Limbii Române (DOOM), este "completuri".

Complete sau completuri. Cum e corect. Pluralul "complete" este folosit greșit în domeniul juridic, dacă ținem cont de normele din DOOM și nu de tradiție. "Complete" se folosește doar în cazul în care "complet" este folosit ca adjectiv, rezultând pluralurile "compleți/complete".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel