Companiile germane nu vor să părăsească Rusia. 80% din întreprinderile mijlocii sfidează sancțiunile și găsesc modalități creative de a scăpa de presiunea publică

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Companiile mijlocii din Germania nu vor să părăsească Rusia, în ciuda sancțiunilor.

În timp ce marile multinaționale germane precum SAP au trebuit să cedeze presiunii opiniei publice și să părăsească piața rusă, companiile mijlocii care nu sunt în lumina reflectoarelor își continuă afacerile în liniște, încercând tot posibilul să evite sancțiunile.

De fapt, 80% dintre companiile germane au rămas în țară, subliniind cât de mulți proprietari de companii germane pun interesele economice practice pe primul loc atunci când vine vorba de războiul din Ucraina, potrivit unui raport al săptămânalului german de afaceri Wirtschaftswoche.

Vorbind cu o instituție de presă, un manager de companie germană detaliază modul în care compania sa și alții lucrează pentru a restabili relațiile economice dintre Europa și Rusia.

Managerul companiei a indicat că în prezent cea mai mare problemă cu care se confruntă este lipsa contactului dintre ruși și europeni. În plus, nu există nicio cooperare între ruși și ucraineni.

Directorul a spus că compania lui are birouri în ambele țări, iar din 2014 s-a muncit din greu pentru a se menține întreprinderea împreună. Marile companii germane, în schimb, nu au avut de ales decât să părăsească piața rusă; cei care au fost reticenți să facă acest lucru, cum ar fi unii producători de automobile europeni, au fost supuși unor presiuni publice și politice severe. Cu toate acestea, companiile mijlocii au rămas sub radar și au evitat controlul public.

Antreprenorii spun că sunt răspunzători pentru familiile angajaților

Peste două treimi din companiile germane mijlocii, aproximativ 80%, sfidează sancțiunile, găsesc modalități creative de a înlocui piesele și materiile prime lipsă și lucrează pentru a se asigura că operațiunile lor vor supraviețui războiului.

Vorbind pentru ziarul german, managerul companiei se simte responsabil pentru angajații săi ruși, spunând că mijloacele de trai a aproximativ 400 de familii depinde dacă aceștia rămân în afaceri.

Până acum au reușit și lucrează pentru a aștepta sfârșitul războiului și normalizarea relațiilor economice.

Potrivit datelor Macro Advisory, mai puțin de 5 la sută dintre companiile germane mici și mijlocii au decis să părăsească piața rusă ca urmare a războiului și doar 4 la sută dintre membrii Camerei de Comerț ruso-germane au anunțat că vor părăsi complet piața rusă. Organizația a efectuat un sondaj în rândul celor 1.050 de companii membre pentru a afla cum văd acestea viitorul afacerii lor în Rusia. Cei rămași plănuiesc să-și continue activitățile pe piață fără nicio modificare, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel