Urmărește emisiunea live


Comisia Europeană lansează o nouă investigaţie privind oţelul provenit din China, Indonezia şi Taiwan

Comisia Europeană anunţat marţi că a lansat o investigaţie antidumping privind produsele de oţel provenite din China, Indonezia şi Taiwan, pe fondul tensiunilor globale privind preţul oţelului, transmite DPA.

Investigaţia vizează plăcile din oţel inoxidabil laminate la cald şi table de oţel în rulouri şi vine ca urmare a plângerii Asociaţiei europene a oţelului, care acuză statele că vând aceste produse sub valoarea lor de piaţă, afectând concurenţii europeni.

Investigaţia face parte din măsurile UE menite să-i apere pe producătorii din blocul comunitar de concurenţa neloială.

În următoarele opt luni, Comisia Europeană va aduna dovezi şi va decide dacă va impune măsuri antidumping producătorilor de oţel din China, Indonezia şi Taiwan.

Luna trecută, China a impus taxe antidumping la unele produse din oţel inoxidabil importate din UE, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale globale.

Taxe antidumping cuprinse între 18,1% şi 103,1% vor fi aplicate la plăci din oţel inoxidabil laminate la cald şi la ţaglele din oţel inoxidabil, se arată într-un comunicat al Ministerului Comerţului de la Beijing. Aceste produse se folosesc în construirea de nave, containere, căi ferate şi în alte industrii.

Decizia vine în urma plângerii depuse de producătorul chinez de oţel Shanxi Taigang Stainless Steel.

"Agenţia de investigaţii a stabilit că produsele menţionate au fost vândute la preţuri exagerat de scăzute, ceea ce a provocat industriei chineze pierderi substanţiale", apreciază Ministerul Comerţului de la Beijing.

China, cel mai mare producător mondial de oţel inoxidabil, a obţinut anul trecut 26,71 milioane de tone de produse din oţel inoxidabil, în creştere cu 2,4% faţă de 2017, arată datele Asociaţiei chineze a oţelului.

În 2018, statul asiatic a importat 1,85 milioane de tone de produse din oţel inoxidabil, un avans de 53,7% comparativ cu 2017.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel