Columbia: Un soldat a murit şi alţi patru au fost răniţi în confruntări cu gherila ELN

Un soldat a murit şi alţi patru au fost răniţi duminică într-o confruntare cu luptători de gherilă din Armata de Eliberare Naţională (ELN) într-o zonă rurală din departamentul Arauca, de la frontiera cu Venezuela, transmite EFE.

Soldatul şi-a pierdut viaţa după ce membri ai frontului Domingo Laín Sáenz din cadrul ELN au acţionat un dispozitiv exploziv, au precizat autorităţile într-un comunicat.

Evenimentul s-a produs atunci când militarii inspectau zona şi o ascunzătoare folosită de gherilă în satul Caracoles.

În confruntări au mai fost răniţi patru militari, un membru al gherilei a fost ucis, iar camioane ale armatei au fost incendiate.

Autorităţile au găsit în ascunzătoare, între altele, 200 de cartuşe, şase încărcătoare şi nouă echipamente de luptă.

Pe de altă parte, armata columbiană a informat că într-o altă ciocnire cu ELN în regiunea Catatumbo, departamentul Norte de Santander, de la graniţa cu Venezuela, au fost răniţi trei soldaţi, care au fost transportaţi cu elicopterul la Cucuta, capitala districtului, unde au primit îngrijiri medicale şi sunt în afară de pericol.

Catatumbo este una din regiunile cele mai frământate din Columbia, aici acţionând ELN, grupări disidente din gherila FARC, narcotraficanţi şi Armata Populară de Eliberare (EPL), considerată de guvern grupare criminală.

ELN a început, în februarie 2017, la Quito, negocieri de pace cu fostul guvern columbian, acestea fiind mutate ulterior, în mai 2018, la Havana, iar ultima rundă de dialog s-a încheiat fără a se realiza progrese.

Preşedintele Columbiei, Ivan Duque, a condiţionat continuarea dialogului de pace de renunţarea de către ELN la răpiri şi de eliberarea persoanelor deţinute de gherilă.

După atentatul cu maşină capcană de la o şcoală militară din Bogota, soldat cu 22 de morţi, negocierile au intrat într-un punct mort. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel