Școli Ucraina. Parlamentul, ședință comună

 Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc miercuri în şedinţă de plen comună pentru a adopta, printre altele, o declaraţie cu privire la situaţia minorităţilor din Ucraina. 

Liderul de grup al PSD din Senat, Şerban Nicolae, a anunţat marţi că cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în şedinţă comună miercuri pentru a adopta, între altele, o declaraţie privind situaţia creată în Ucraina în urma adoptării unei noi legi a învăţământului, care prevede limitarea studiului în limba maternă a minorităţilor. 

"Mâine (miercuri - n.r.) avem o şedinţă de plen comun a Camerei Deputaţilor şi Senatului, între altele consacrată adoptării unei declaraţii privind situaţia creată în Ucraina în urma adoptării de către Dumă a unei legi a învăţământului", a afirmat Şerban Nicolae în şedinţa plenului Senatului de marţi. 

El a atras atenţia că o situaţie "mult mai gravă" o au românii din Valea Timocului, ale căror drepturi nu sunt recunoscute de statul sârb. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat la rândul său că tot în şedinţa de miercuri urmează să se aprobe o delegaţie de parlamentari care să plece în Ucraina "în speranţa că îl va putea convinge pe preşedintele Ucrainei să nu promulge" noua lege a Educaţiei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel