COD ROSU  COD ROȘU România, 20 iunie 2021. Prognoză specială pentru București / UPDATE

Foto ilustrativ. Imagine de Markus Spiske de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Markus Spiske de la Pixabay

Hidrologii au emis, duminică, o atenționare cod roșu de inundații pentru râuri din bazinele hidrografice Taița, din județul Tulcea.  

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Taița – bazin superior amonte S.H. Hamcearca, din județul Tulcea.

Avertizarea este valabilă până duminică seara, la ora 22.00.

Prognoză specială pentru București. Continuă ploile și luni

Meteorologii au transmis, duminică, prognoza specială pentru Capitală, aici urmând să continue ploile și luni. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), duminică, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă, în medie, de 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15 - 17 grade.

Luni, cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

UPDATE: Nouă alertă Cod roșu de ploi torențiale, în vigoare pentru localități din Galați

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare Cod roşu de ploi torenţiale în localităţi din judeţul Galați.

Potrivit meteorologilor, între orele 16.30 şi 17.30, în judeţul Galați, în localităţile Umbrărești, Ivești, Grivița și Costache Negri se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 40...50 l/mp.

Se anunță și frecvente descărcări electrice.

În zona avertizată s-au acumulat în ultima oră până 40...50 l/mp.

De asemenea, până la ora 17.30, în localităţile Băile Herculane, Cornereva, Topleț din Caraş-Severin, respectiv Orșova, Eșelnița, Isverna, Balta, Podeni, Dubova și Obârșia-Cloșani din județul Mehedinţi este Cod portocaliu de averse. Se vor semnala averse torențiale ce vor depăși local 35...50 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel