COD GALBEN  COD GALBEN, fenomene severe imediate. NOI ALERTE ANM, județele vizate - 18 septembrie 2021- UPDATE

foto pixabay/ Vreme weekend, COD GALBEN 18 septembrie 2021
foto pixabay/ Vreme weekend, COD GALBEN 18 septembrie 2021

Se schimbă vremea! Au fost emise alerte meteo de către meteorologii ANM, care au anunțat și o răcire însemnată, din acest weekend. 

Răcire a vremii din acest weekend

”Vremea se schimbă din weekend, dar nu e pentru toată lumea la fel. Sudul și sud-estul țării vor avea în continuare vreme caldă, dar vor mai scădea și aici nivelurile. Avem ploi în vestul centrul și estul țării. Sistemul noros din partea de vest, centru și nord  se va manifesta în sud și sud-est prin ploi pe areale relativ restrânse. Deci sâmbătă mai avem înnorări în nord, centru, sud-est.  Răcirea totuși continuă pentru nord-vestul țării, nord-centru, și chiar de duminică se răcește simțitor. Și în partea cealaltă, săptămâna viitoare. Oricum, trebuie să ne pregătim. Chiar dacă nu vine ninsoarea, trebuie să ne pregătim hăinuțe mai groase.", a declarat meteorologul Elena Corduneanu la Realitatea Plus.

ALERTE de COD GALBEN - 18 septembrie 2021

UPDATE: A fost emis și Cod Galben de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor depăsi 15 - 20 l/mp, grindină de mici dimensiuni, pentru județul Tulcea: Sulina, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina. Alerta e valabilă până la 15:30. 

UPDATE: A fost emis Cod Galben până la ora 18:00 de intensificări ale vântului cu rafale de peste 55...65 km/h pentru județul Constanța. 

UPDATE: A fost emis Cod Galben, pentru intervalul 11:00 - 17:00, valabil în județul Alba, zona joasă. ANM anunță temporar intensificări ale vântului cu rafale de peste 55-60 km/h. 

Între orele 11:00 și  17:00, ANM anunță COD GALBEN de intensificări ale vântului cu rafale de peste 55-60 km/h în județele: 

- Călăraşi;
- Giurgiu;
- Teleorman. 

Pentru același interval, 11:00 - 17:00, a fost emis Cod Galben de intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 55-65 km/h, pentru județele: 

- Gorj: zona joasă;
- Olt;
- Dolj;
- Vâlcea: Drăgășani, Bălcești, Prundeni,Fârtățești, Șușani, Orlești, Lungești, Ștefănești, Valea Mare, Zătreni, Tetoiu, Glăvile, Sutești, Laloșu, Livezi, Ghioroiu, Măciuca, Drăgoești, Diculești, Crețeni, Mădulari, Gușoeni, Făurești, Voicești, Stănești, Lăcusteni, Mitrofani, Amărăști;

- Mehedinţi: zona joasă. 

Rămâneți pe DCNews, vă ținem la curent cu ultimele actualizări meteo. 

Vremea pe o lună

Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-vestice și nord-estice.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

Temperaturile medii vor fi în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toată țara.

Săptămâna 11.10.2021 – 18.10.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o ușoară tendință spre deficit în regiunile sudice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel