COD GALBEN  Ceaţă densă şi gheţuş în cinci judeţe din Tansilvania. ANM a emis Cod galben

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă şi gheţuş în localităţi din cinci judeţe din Transilvania. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în mai multe localităţi din judeţele Sibiu, Covasna, Braşov, Mureş şi Harghita se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Fenomenul va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, transmite ANM. 

Citește și - Când se încălzește vremea. Elena Mateescu, ANM: Până la 20 de grade Celsius

Peste câteva zile s-ar putea să avem din nou temperaturi de primăvară. Mai mult, Elena Mateescu, director ANM, a spus că luna februarie ar putea înregistra un nou record de căldură.

"Traversăm o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă în continuare, mai ales în zonele centrale, nordice ale țării, maximele nu vor depăși 6-8 grade Celsius. 

În partea de sud-vest, vest, sud și sud-est a țării rămânem în continuare pe un front de vreme caldă, deoarece valorile de temperaturi se vor situa mai ales în prima parte a săptămânii care va debuta între 12 până la 13-14 grade.

Temperaturi în creștere de la o zi la alta 

De la mijlocul săptămânii, de joi, vom consemna temperaturi în creștere de la o zi la alta și este posibil ca sfârșitul de săptămână viitor să aducă chiar valori de 17-18 grade, posibil sâmbătă și duminică 19-20 de grade Celsius, local în partea de sud și sud-est a țării, așa cum arată informațiile la acest moment.

Până atunci însă, vorbim și de ploi locale, mai ales în partea de vest, centru-nord a țării, cu valori ale cantităților de precipitații cuprinse între 10-15 l/metru pătrat, iar la munte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.500 m precipitații mixte, adică lapoviță și ninsori. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel