EXCLUSIV  Cîțu vs. Barna - Cioloș. SONDAJ-fulger DCNews: ”Cine e de vină pentru criza din coaliție?”

Foto Facebook / Florin Cîțu
Foto Facebook / Florin Cîțu

S-a declanșat o criză politică în România, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion. În acest context, DCNews a lansat un sondaj cu următoarea întrebare: Cine e de vină pentru criza din coaliție?

Divergenţele au pornit de la includerea pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri a unei Ordonanţe privind Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, care prevede alocarea a 50 de miliarde lei către primării. Liderii USR PLUS au amenințat cu boicotul, iar scandalul a escaladat miercuri seară, când premierul Florin Cîțu a decis demiterea ministrului Justiției.

La scurt timp după anunțul premierului cu privire la Stelian Ion, copreședinții USR PLUS au anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea lor și că „acesta nu mai e guvern de Coaliție”. Cererea de revocare a ministrului Justiției a ajuns, în cele din urmă, la președintele Klaus Iohannis, în cursul zilei de joi fiind semnat ordinul de revocare a ministrului Stelian Ion. Klaus Iohannis a semnat și ordinul de desemnare cu statut interimar în fruntea ministerului a lui Lucian Bode.

USR PLUS a votat pentru susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, după demiterea considerată abuzivă a ministrului Stelian Ion. De menționat că PSD va vota o eventuală moțiune de cenzură depusă de AUR și USR PLUS, a declarat, joi seară, liderul PSD, Marcel Ciolacu, care și-a exprimat dubii că partidele respective vor putea strânge semnăturile necesare.

DCNews, rezultate SONDAJ „Cine e de vină pentru criza din coaliție?”

Miercuri seară, după declanșarea crizei politice, DCNews a lansat un sondaj, cititorii site-ului fiind întrebați cine e de vină, în opinia lor, pentru criza din coaliție. 

Iată rezultatele:
 
Cîțu - 57,0% (7042 de voturi)

Barna - Cioloș - 43,0% (5304 de voturi) 

1. -imagine fara descriere- (sondaj_dcnews_criza_coalitie_19527000.jpg)

VEZI ȘI: Iulian Bulai îl vrea pe Ilie Bolojan premier în locul lui Florin Cîţu. Update: Şi Dan Barna susţine varianta Bolojan

 

VEZI ȘI: Ciolacu: Să depună USR şi AUR moţiunea. PSD O VOTEAZĂ şi pică Guvernul Cîţu

 

VEZI ȘI: PROTEST ”Apărăm Justiţia, Cîţu DEMISIA!” Ce se pregătește, pe 4 septembrie, în Piața Victoriei

 

VEZI ȘI: Rareș Bogdan: Cum va explica Dacian Cioloș la Bruxelles alianța cu AUR?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel