Premierul japonez neagă că s-au făcut presiuni pentru menținerea Jocurilor Olimpice

Pexels
Pexels

Într-un interviu, prim-ministrul japonez Yoshihide Suga a negat că CIO ar fi făcut presiuni pentru menținerea Jocurilor Olimpice. 

Prim-ministrul japonez Yoshihide Suga a negat, într-un interviu dat publicităţii miercuri, că ar fi fost supus vreunei presiuni din partea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru menţinerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care rămân nepopulare în Japonia din cauza recrudescenţei cazurilor de Covid-19, informează AFP.

"Absolut deloc", a declarat Yoshihide Suga pentru Wall Street Journal, publicaţia care i-a pus această întrebare.

"Noi am cerut Jocurile Olimpice pentru că ni le-am dorit. Dacă responsabilii CIO ar fi încercat să-mi impună ceva, le-aş fi răspuns cu aceeaşi monedă", a adăugat premierul.


Cu două zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, după ce primele competiţii au debutat deja miercuri, Tokyo se află în bloc-start şi Jocurile se pot desfăşura în deplină siguranţă, a insistat prim-ministrul.

"Dacă vreţi să comparaţi nivelurile noastre de infectare în raport cu ţările străine, noi suntem cu mult sub acestea", a precizat premierul, care a reamintit deciziile luate în Europa, unde marile evenimente sportive precum turneul de tenis de la Wimbledon şi EURO 2020 s-au derulat în prezenţa a numeroşi spectatori fără mască, în ciuda unor cazuri de contaminare mai numeroase decât în Japonia.

Peste 1.000 de cazuri de COVID în Tokyo


Capitala Japoniei, cu cele 14 milioane de locuitori, a înregistrat miercuri 1.832 noi cazuri de coronavirus, un nou record local după ianuarie. În faţa temerilor legate de coronavirus în rândul populaţiei nipone, organizatorii JO au decis să aplice porţi închise aproape în totalitate.

Prim-ministrul în vârstă de 72 de ani a recunoscut, totodată, pentru Wall Street Journal, că s-a confruntat cu sfaturi repetate de a anula evenimentul şi a decis să facă faţă provocării de a găzdui Jocurile Olimpice, în ciuda dificultăţilor.

"Lucrul cel mai simplu şi cel mai uşor este să renunţi", a conchis acesta.

Jocurile ar putea fi anulate

Liderul comitetului organizator al Jocurilor Olimpice 2020, Toshiro Muto, nu scoate din calculele sale anularea jocurilor de la Tokyo. Acesta spune că este atent, printre altele, la numărul infecțiilor și va pune în discuție opțiunea anulării dacă va fi cazul. 

Mai mult de 70 de persoane asociate organizării și jocurilor au fost testate pozitiv la infecția cu noul coronavirus, chiar înainte de ceremonia de deschidere de vineri 23 iulie. Muto a venit cu declarația legată de anularea jocurilor chiar în aceeași zi în care șeful Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a spus că anularea iese din discuție. 

La începutul lunii, Japonia a anunțat că Jocurile vor continua fără spectatori în tribune, în ciuda numărului mare de infecții care au apărut în țara gazdă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel