Cine va moșteni titlul de duce de Edinburgh, al Prințului Philip. Charles și Edward, luptă după moartea tatălui lor

Foto: Instagram / Royal Family
Foto: Instagram / Royal Family

Cine va moșteni titlul nobiliar de Duce de Edinburgh al Prințului Philip, odată cu moartea acestuia.

Întrebare pentru virusologul care l-a trădat pe Bill Gates și delirează spunând că vaccinarea e o catastrofă

Prințul Philip a fost înmormântat sâmbătă, 17 aprilie, într-o ceremonie restrânsă, dar spectaculoasă, ce a fost televizată și a ținut cu sufletul la gură întreaga lume.

Prințul Charles și Prințul Edward, lupta pe titlul Prințului Philip

 

De-a lungul timpului, dar mai ales în ultimii ani, titlul Prințului Philip, de Duce de Edinburgh, a fost mult dezbătut în Familia Regală și s-a pus de multe ori problema care dintre copiii cuplului regal îl va moșteni.

Ei bine, deși s-a zvonit că titlul nobiliar va fi dat automat Prințului Edward, cel mai mic copil al lui Philip și al reginei Elisabeta a II-a, titlul nu îi va reveni lui, pentru moment, chiar dacă ideea inițială era ca el, care a primit rangul de conte odată cu căsătoria cu Sophie Rhys-Jones, să moștenească și Ducatul.

Potrivit College of Arms, Ducatul Edinburgh va fi moștenit automat de către Charles, Prințul de Wales, cel mai mare fiu al lui Philip și al Reginei Elisabeta.

"Aceste titluri nobiliare sunt ereditare și la moartea Alteței Sale Regale au trecut la fiul său cel mare, Prințul de Wales. În cazul în care el sau orice deținător al lor este moștenitor al Coroanei, aceste ranguri și toate celelalte deținute vor fuziona cu Coroana", au anunțat cei de la College of Arms.

Chiar dacă Prințul Charles este acum ducele de Edinburgh, titlul este subsidiar și va fi rar folosit.

Ce se va întâmpla după moartea Reginei Elisabeta

În ceea ce-l privește pe Prințul Edward, acesta va putea primi titlul de Duce de Edinburgh abia după moartea Reginei Elisabeta. Atunci, soția sa va fi ducesa de Edinburgh, titlu deținut acum de Regină.

Palatul Buckingham a anunțat această decizie în 1999, când fiul cel mic al Prințului Philip s-a căsătorit. La vremea respectivă, reprezentanții reginei anunțau că Edward și-a câștigat dreptul de a deveni Ducele de Edinburgh prin munca sa ca administrator al The Duke of Edinburgh’s Award, program fondat de tatăl său în 1956.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel