Mă numesc Ramona Mănescu și sunt europarlamentar. Am intrat în Partidul Național Liberal la vârsta de 18 ani. Așa mi-am început cariera, acum 23 de ani, în organizația de tineret a PNL, iar acum sunt deputat în Parlamentul European. Așa își începe Ramona Mănescu prezentarea pe pagina sa de europarlamentar.
Ramona Mănescu este licențiată în Științe Juridice la Facultatea de Drept, a Universității București. După încheierea studiilor de licență, europarlamentarul liberal a urmat mai multe studii postuniversitare, dintre care amintim: Institutul Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006), Academia Națională de Informații, Colegiul Superior de Securitate Națională, dizertație cu tema „Industria Românească de Apărare” (2006), Universitatea Națională de Apărare - Colegiul Național de Apărare, dizertație cu tema „România și Politica Europeană de Securitate și Apărare” (2005). De asemenea, Ramona Mănescu a absolvit masterul în „Relații Internaționale și Integrare Europeană” la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (2006).
Membră a Partidului Național Liberal din anul 1990, Ramona Mănescu a fost Președinte al Organizației Tineretului Național Liberal Sector 6 în perioada 1996-1997, iar apoi a devenit membru al Departamentului de Relații Externe al PNL (1996 - 2004). În perioada 2001 - 2002 a ocupat funcția de Ofițer Internațional iar apoi a fost aleasă vicepreședinte TNL. De asemenea, Ramona Mănescu a fost și raportor al Comisiei pentru Afaceri Externe a Delegației Reprezentanților Naționali a PNL.
Din 2002 până în 2005 a făcut parte din Comitetului Executiv al PNL Sector 6 iar timp de doi ani, (2002 - 2004), a lucrat ca expert parlamentar în Parlamentul României, ocupând funcția de consilier al vice-președintelui Comisiei de Apărare, Afaceri Interne și Securitate Națională din Camera Deputaților, Ovidiu-Virgil Drăgănescu.
În 2003 a devenit vicepreședinte al Federației Internaționale a Tineretului Liberal (IFLRY), funcție pe care a deținut-o până în 2005. S-a implicat apoi, din ce în ce mai mult, în proiecte pentru sprijinirea tinerilor. Așa a ajuns vice-președinte cu rang de Subsecretar de Stat la Autoritatea Națională pentru Tineret (2005 - 2007). Ramona Mănescu a fost și consultant în cadrul programului „Media Awareness - Understanding and Accessing the Media and its Role”, coordonând, totodată, și proiectul „Empowerment of Women in Politics”, Polonia (2004). A fost lector pentru mai multe conferințe: „Managementul conflictelor - instruirea tinerilor”; „Dezvoltarea Parteneriatului Regional”; „Globalizare, 90 de ani de Diplomație Românească” (2003) și coordonator al proiectului „Human Rights and International Law”, Strasbourg, Franța (2003).
În anul 2008, Ramona Mănescu a fost desemnată Europarlamentarul Anului la categoria Educație și Cultură, premiu acordat de revista „The Parliament Magazine”.
Europarlamentarul Ramona Mănescu este căsătorită de 19 ani cu Rareș Mănescu, primarul Sectorului 6 și au împreună doi băieți.
Ce avere deține familia Ramona și Rareș Mănescu
Familia Mănescu deţine două imobile. Primul este o casă de locuit de 140 de metri pătraţi în localitatea Bragadiru, construită în 2004. Al doilea imobil este un apartament în Predeal, cumpărat în 2009, cu o suprafaţă de 114 metri pătraţi, care figurează în declaraţia de avere a soţiei sale. Cei doi mai deţin un teren intravilan în Bragadiru, în suprafaţă de 990 de metri pătraţi, cumpărat în 2003.
Familia Mănescu deţine patru automobile, după cum apare în declaraţia de avere a Ramonei Mănescu. Este vorba despre un autoturism Volvo, fabricat în 2007, un Ford din acelaşi an, un autoturism Audi din 2009 şi un moped Aprilia din 2008.
Rareş şi Ramona Mănescu mai sunt asociaţi, fiecare, la firma Spedcom SRL Giurgiu, de unde au încasat, fiecare, dividende de 14.150 de lei, în anul fiscal 2010. Famila Mănescu nu deţine bijuterii sau colecţii de artă cu o valoare mai mare de 5.000 de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu