EXCLUSIV  Cifrele Finanţelor care prevăd ŞOCUL din aprilie. Vosganian: Situaţia e gravă!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Varujan Vosganian a analizat cifrele economice ale momentului, privind execuţia bugetară în luna martie 2020, prezentată de Ministerul Finanţelor. 

Deficitul bugetar a crescut în luna martie cu aproape 10 miliarde de lei, ajungând la 1,67% din PIB după primele trei luni ale anului, transmite Ministerul Finanțelor Publice. Astfel, deficitul înregistrat în primele două luni, 0,73%, s-a dublat într-o singură lună.

„Execuția bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 18,06 miliarde de lei (1,67% din PIB)", a anunţat, luni, Ministerul Finanțelor.

Vosganian: "Situaţia e gravă"

Deputatul Varujan Vosganian, cel care a deţinut, printre altele, şi portofoliul Finanţelor, a comentat aceste cifre.

"Dacă noi în martie avem un deficit de 1,67 faţă de 0,73 în februarie, adică aproape 1% din PIB, în condiţiile în care jumătate de lună nu am avut stare de urgenţă, vă daţi seama care este situaţia lunii aprilie care a fost, integral, afectată de restricţii. Asta înseamnă că în aprilie situaţia va fi mult mai complicată.

Situaţia este destul de gravă pentru că anticipează o lună aprilie foarte complicată şi, în plus, nu ştim cum va fi până la finele anului, având în vedere că încă nu ştim ce au de gând cu programul de repornire a economiei. Dacă vor continua să închidă anumite ramuri economice, atunci relansarea se va face cu mare dificultate. Şi dacă nu compensează scăderile de venituri cu o creştere de deficit sau cu o datorie publică prin titluri de stat exclusiv pentru marile proiecte de infrastructură, o să aibă un deficit mai mare decât cel estimat", a declarat, pentru cititorii DC News, Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel