EXCLUSIV  Ciclonul care a măturat România a avut puterea unui uragan. De ce s-a intensificat deasupra Mării Negre. Viteze ale vântului chiar până la 140 km/h - VIDEO

pexels foto
pexels foto

Un ciclon cu puterea unui uragan a făcut prăpăd în România. 

Mihai Timu, meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus, în interviul acordat DCNews că ”un eveniment sever s-a produs în weekendul trecut, înaintea celui de viscol, 18 - 19 noiembrie, când a fost un Cod Roșu de vânt care a dublat avertizarea generală, a fost un ciclon foarte activ în vestul Mării Negre, care a generat rafale de vânt de peste 100 - 120 km/h în zona litoralului. În weekendul 25 - 26 nov, am avut chiar un episod de iarnă, pătrunderea rece fiind mai avansată, s-a cuplat cu acele precipitații abundente. A fost o lună noiembrie a extremelor”. 

Întrebat despre ciclonul din Marea Neagră, meteorologul ANM a afirmat că ”s-a generat clasic, în zona Mării Adriatice, în bazinul central al Mării Mediterane, iar circulația a făcut ca el să avanseze către nordul peninsulei balcanice, sudul României. În traiectoria lui, în dimineața zilei de duminică, s-a poziționat deasupra Mării Neagre. În această perioadă a anului, mările au temperaturi mai ridicate decât uscatul. La acest contrast, nu a făcut decât să activeze și mai mult acest ciclon, care s-a intensificat. Din acest motiv, am avut acele intensificări puternice ale vântului. Vitezele vântului în largul mării au fost chiar și de peste 120 - 140 km/h, ceea ce putem spune că a fost chiar de forța unui uragan”. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel