Chitara pierdută a lui John Lennon a fost scoasă la licitație

Imagine de Richard Mcall de la Pixabay
Imagine de Richard Mcall de la Pixabay

Descoperire senzațională în lumea muzicii. O chitara cu 12 corzi folosită de legendarul artist John Lennon a fost găsită recent.

Faimoasa chitară cu 12 corzi a fost folosită de John Lennon în anul 1965 pentru înregistrarea unor piese memorabile, inclusiv unele dintre cele mai iconice melodii Beatles de pe albumul ,,Help!". 

Deși mulți fani știau despre existența acestei chitare, ea a fost considerată pierdută timp de peste 50 de ani, până recent când a fost descoperită în Marea Britanie. 

Unde a fost găsită?

Chitara a fost găsită într-o stare deplorabilă, uitată în podul unei case. După o serie de investigații și autentificări, a fost confirmat că această chitară este, într-adevăr, instrumentul folosit de John Lennon. Se crede că această chitară a fost dată cadou de către Lennon lui Gordon Waller, membru al duo-ului Peter and Gordon la sfarșitul anilor 1960.

În acest moment chitara a fost restaurată și acum urmează sa fie scoasă la licitație în cadrul evenimentului Julien's Auctions ,,Music Icons" în orașul New York pe 29-30 mai.

Cât valorează?

În 2015, Julien's Auctions a vândut o altă chitară a lui John Lennon. Chitară a fost furată de la celebrul artist și cumpărată de un alt muzician la sfârșitul anilor 1960. Aceasta a fost vândută la licitație la prețul de 2,41 milioane de dolari.

Chitara recent descoperită se estimează că va fi vândută la un preț între 600.000 și 800.000 de dolari, dar Julien's Auctions se așteaptă ca instrumentul să depășească valoarea estimată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel