Chirieac, după rezultatele de la parlamentare 2020: Asistăm la o "REVOLUȚIE"

AGERPRES
AGERPRES

Analistul Bogdan Chirieac a făcut radiografia rezultatelor alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie. 

Analistul Bogdan Chirieac a declarat, luni, pentru Agerpres, că PSD a câştigat alegerile "de o manieră categorică", preşedintele Klaus Iohannis contribuind la acest rezultat "în încercarea de a demoniza PSD".

"Avem multe premiere la acest scrutin. În primul rând, este un uriaş succes pentru preşedintele Klaus Iohannis, nu în calitatea sa de şef de stat, nu în calitatea sa de preşedinte PNL, ci în calitatea sa de agent electoral al PSD. Fără efortul neprecupeţit al domniei sale, în încercarea de a demoniza PSD, acest partid nu ar fi câştigat aceste alegeri. În mod evident, domnul Iohannis a obţinut un efect nedorit al prestaţiilor sale la limita Constituţiei şi iată că publicul a remarcat lucrul acesta", a afirmat Chirieac.

Potrivit lui Chirieac, USR "nu şi-a făcut" scorul pe care îl preconiza



"Diferenţa este sensibilă, vizibilă. Vedem degringolada din celelalte partide. PNL plăteşte propria aroganţă şi incompetenţă, în timp ce PSD a venit, la Bucureşti măcar, cu profesorii Rafila şi Cercel. După dezastrul de la locale, PNL a venit tot locul trei la Bucureşti, acesta a venit cu doamnele Violeta Alexandru şi Monica Anisie. Diferenţa era uriaşă. USR nu şi-a făcut scorul pe care îl aştepta, măcar cât la europarlamentare, pentru că, între timp, publicul l-a pus la treabă. Şi aici, orice s-ar spune, icoana USR este doamna Clotilde Armand. Ori imaginea cu frauda înspăimântătoare de la Sectorul 1, total ignorată de justiţie, aici cred că nervii s-au vărsat şi asupra PNL, nu numai asupra USR", a spus analistul.

În privinţa AUR, Bogdan Chirieac a afirmat că asistăm la o "revoluţie"



"Este, dacă vreţi, o revoluţie, dincolo de orientările politice ale acestui partid. Este o revoluţie în campanie electorală. Viitoarele alegeri de orice fel nu mai sunt de conceput fără o înfruntare serioasă în spaţiul virtual. Practic, un partid cvasinecunoscut obţine un scor uriaş, peste 9%, strict datorită reţelelor sociale. Este o revoluţie de genul aceleia care a existat în anii '60, în lumea occidentală, când a apărut televiziunea, când dezbaterile candidaţilor au început să apară, întâi în Statele Unite, apoi în Europa, la televiziune. Lucrul ăsta a schimbat total modul de funcţionare al alegerilor. Ei bine, acum reţelele sociale schimbă faţa politicii. Nu doar că ne-au schimbat societatea fundamental, nu doar că economia este altfel, odată cu pătrunderea masivă a online-ului, dar iată că şi campania electorală se schimbă fundamental", a menţionat Chireac.

Ce se întâmplă cu partidele mici



Referindu-se la "partidele mici", Bogdan Chirieac a arătat că "Victor Ponta a fost foarte aproape" de intrarea în Parlament, iar "Traian Băsescu (PMP - n.r.) "ar fi vorba că ar intra".

"Foarte aproape. A recuperat mult din eşecul de la locale, când, prin faptul că nu a candidat la Primăria Generală a Capitalei, partidul său a luat un scor foarte mic la Bucureşti şi, cumva, a ieşit de pe şină. Oricum, era foarte aproape să recupereze la aceste alegeri, probabil că organizarea, participarea redusă l-a împiedicat. Iar Traian Băsescu, acum când vorbim, ar fi vorba că ar intra totuşi la una dintre cele două Camere, ceea ce, mă rog, este o jumătate de succes", a susţinut Chirieac.

Cum va arăta viitorul Guvern



În privinţa viitorului Guvern, Bogdan Chirieac consideră că "vom avea un CDR precum cel din perioada '97 - 2000"

"De la Guvern şi de la preşedintele Iohannis nu trebuie să avem aşteptări prea mari, fiindcă este evident că vom avea un CDR, precum cel din perioada '97 - 2000. La cum se profilează viitorul Guvern, avem o zonă din asta din PNL, gen Alexandru, Cîţu, Anisie, avem o zonă din PDL, care nu a fost încă total ingestată în PNL, iar pe lângă asta avem USR, care are, sigur, mulţi oameni deosebiţi, speciali - am văzut primari la Timişoara, la Braşov - dar are şi nişte politicieni cu tare înspăimântătoare, mult mai grave decât ale PSD şi PNL, plus nişte ciudaţi. (...) A reuşi să construieşti ceva cu oamenii ăştia este exclus. Şi atunci, nici măcar educaţia de-a dreptul cazonă a preşedintelui Iohannis nu cred că va obţine mari rezultate", a încheiat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel