Cel puțin 120 de migranți au murit în apele Mediteraneenei după răsturnarea bărcii

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Cel puțin 120 de solicitanți de azil ar fi murit după ce ambarcațiunea lor de cauciuc s-a răsturnat în apele tulburi de pe Coasta Libiei, în încercarea de a ajunge în Europa, au transmis agenția ONU pentru migrație.

Conform BBC, zeci de trupuri neînsuflețite au fost zărite în apropierea bărcii răsturnate, joi. Ambarcațiunea căra mai bine de 130 persoane. O reconstrucție inițială a tragediei arată că SOS Mediterranee a fost alertată marți în legătură cu trei bărci care veneau spre Europa, în largul Libiei, pe o mare cu valuri de până la șase metri înălțime.

Nava Ocean Viking a agenției umanitare și alte nave comerciale care au mers în zonă nu au găsit supraviețuitori, ci cel puțin zece trupuri neînsuflețite. „Astăzi, după ore de căutări, cele mai mari coșmaruri au devenit realitate”, a spus coordonatorul Luisa Albera. „Echipajul a trebuit să fie martor la urmările devastatoare ale răsturnării bărcii de cauciuc. Suntem sfâșiați și cu gândul la viețile pierdute și familiile care ar putea să nu știe niciodată ce s-a întâmplat cu apropiații lor”. Situația ar fi putut fi evitată, dar autoritățile nu au intervenit, spune Alarm Phone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel