Cei care au legat câinele de mașină și l-au tras prin oraș, identificați

Poliţiştii din Târgu Mureş au reuşit să identifice proprietarul maşinii filmate în trafic în timp ce de portbagajul ei era legat un câine care alerga în urma autoturismului.

Proprietarul autoturismului este o femeie din Sângeorgiu de Mureş, însă la volanul maşinii se afla soţul acesteia, atunci când scenele au fost filmate. Ambii au fost audiaţi de poliţişti, iar la Parchet a ajuns un dosar penal pentru infracţiunea de rănire sau schingiuire a animalelor, prevăzută în Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, informează Vocea Transilvaniei.

Dosarul penal a fost întocmit pentru faptă, nu pe numele vreunuia dintre cei doi, urmând să se stabilească cine va fi tras la răspundere.

În faţa poliţiştilor, dar şi printr-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Facebook, cei implicaţi în această poveste au o versiune proprie şi resping clar acuzaţiile că ar fi dorit să provoace vreun rău animalului.

CITEȘTE ȘI: Un şofer şi-a legat câinele de maşină şi l-a tras prin oraș

Mai exact, toată povestea ar fi pornit de la faptul că fetiţa celor doi, care se plimba cu câinele pe malul Mureşului, a suferit o luxaţie a genunchiului şi şi-a sunat imediat părinţii. Tatăl fetei de 13 ani s-a urcat imediat la volanul maşinii şi a plecat în ajutorul ei. După ce şi-a culcat fata pe bancheta din spate, bărbatul a vrut să lege câinele de un copac sau un stâlp şi să se întoarcă mai târziu după el, odată ce se asigurase că fiica lui e în siguranţă, pe mâna medicilor. Fetiţa însă n-a vrut să audă de aşa ceva – a insistat şi a plâns până când tatăl ei s-a văzut nevoit să găsească o soluţie.

Câinele nu putea sta în portbagaj, pentru că era prea cald, iar pe bancheta din spate era întinsă fetiţa şi nu avea loc. Câinele familiei nu mai fusese niciodată cu maşina, astfel că varianta ca el să stea pe scaunul din faţă era exclusă. Aşa că, improvizând, bărbatul l-a legat de maşină. Apoi, pentru a nu-l răni, a condus cu 15 km/h, preţ de aproximativ 2 kilometri, până la casa unui cunoscut care a putut adăposti animalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel