Ce te poate face mai fericit în pandemie. Studiu recent

Un studiu recent arată ce îi poate face fericiți pe oameni, mai ales dacă stau acasă în perioada pandemiei. 

A vă juca pe jocuri video vă poate îmbunătăți sănătatea mintală și vă poate face mai fericiți, potrivit unui studiu științific care a folosit datele din industrie de la companiile de jocuri pentru a analiza starea de bine a jucătorilor, scrie CNN

Cercetările efectuate de Universitatea din Oxford au analizat efectele jucării a două jocuri video populare: „Animal Crossing: New Horizons” de la Nintendo și „Plants vs Zombies: Battle for Neighborville” de la Electronic Arts.

Ce au raportat jucătorii 

S-a constatat că timpul petrecut jucând jocurile este asociat cu jucătorii care raportează că se simt mai fericiți. Însă studiul s-a limitat la aceste două titluri, iar cercetătorii nu au concluzionat în mod explicit că creșterea timpului de joc este ceea ce a determinat participanții să experimenteze o sănătate mintală mai bună.

Studiul a folosit date și răspunsuri la sondaje de la 518 jucători din „Plante vs. Zombi” și 2.756 de jucători din „Animal Crossing: New Horizons”. Dezvoltatorii de jocuri au împărtășit date anonime despre obiceiurile de joc ale oamenilor, iar cercetătorii au chestionat acei jucători separat despre starea lor de bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel