Ce rol au jucat corpurile cerești în deblocarea navei „Ever Given” din Canalul Suez. Astrele au scutit costuri de miliarde de euro

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

„Planetele s-au aliniat” la propriu pentru inginerii care au fost însărcinați cu deblocarea Canalului Suez prin îndepărtarea navei „Ever Given”, de 400 metri lungime și 59 lungime.

Conform Wall Street Journal, după câteva zile de încercări, recuperatorii și-au pus toate speranțele în Luna Plină de această săptămână. De duminică, nivelul apei a început să se ridice cu 30 cm față de nivelul obișnuit, iar misiunea de a muta mastodontul ar fi fost ușurată considerabil,fără a mai fi nevoie de a elibera nava de cele 18.000 de containere pe care le căra.

Mareele au loc când este Lună Plină sau Lună Nouă, adică atunci când Luna este în aliniament cu Soarele, iar Pământul sau Luna sunt în mijlocul celor trei. Așa, se creează o atracție gravitațională mai mare pe Pământ, iar nivelul mării crește sau scade în funcție de poziție. De această dată, efectul a fost amplificat de prima SuperLună a anului, adică atunci când Luna Plină coincide cu cel mai apropiat punct al Pământului în orbita sa o eliptică. Datorită acestui fenomen astronomic, comerțul global a economisit miliarde de euro care ar fi fost pierdute altfel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel