EXCLUSIV  Ce pățesc europarlamentarii români la Bruxelles din cauza crizei guvernamentale. Carmen Avram: Încerci să faci ceva pentru țara ta, ”dar e aproape degeaba”

Carmen Avram
Carmen Avram

Într-o intervenție pentru DC News, europarlamentarul Carmen Avram a vorbit despre imaginea dezastruoasă pe care o are România la Bruxelles din cauza  crizei guvernamentale. 

'PSD a zis de la început că soluția reprezintă alegerile anticipate pentru că este clar că, după doi ani, Guvernul și oamenii care și-au asumat guvernarea țării au demonstrat că nu pot să țină țara sub control. Prin urmare, ar trebui mers la vot deoarece PNL și USR nu au legitimitate. Sunt partide complet decredibilizate și, în afara oricărei soluții, nu au fost în stare să ia niciun fel de măsuri în favoarea omului. Toate măsurile luate în ultimii doi ani au fost în favoarea lor, pe persoană fizică sau pe grup, dar niciodată în favoarea omului. Și am ajuns la dezastrul de astăzi, România în top la mortalitate în Europa.', a spus Carmen Avram pentru DC News. 

'Oamenii care ajung în spital ar trebui să beneficieze de toate soluțiile de tratament'

'Astăzi am vorbit cu un doctor din Belgia care m-a întrebat ce se întâmplă la noi în țară, de ce avem o rată anormală a mortalității. Mi-a spus că oamenii care ajung în spital ar trebui să beneficieze de toate soluțiile de tratament. Din câte a auzit medicul respectiv, noi nu am fost capabili să aducem în țară medicamentele', a menționat Carmen Avram.

'Medicul mi-a relatat că și în Belgia sunt lipsuri din când în când, dar în spitalele lor nu se întâmplă așa ceva deoarece se ocupă de bolnavi de la nivelul medicilor de familie, medici generaliști și, din secunda în care pacienții sunt declarați pozitivi, nu mai ajung în spitale. Dar dacă ajung în spitale, chiar și cei în stare foarte gravă se refac pentru că ei aplică niște tratamente care la noi în România nu sunt aplicate', a punctat Carmen Avram.

'Toți morții sunt pe conștiința acestor oameni care nu au făcut nimic'

'Toți morții sunt pe conștiința acestor oameni care nu au făcut nimic, nu au adus medicamentele în țară. Și acum vor să formeze un Guvern când în ultimele săptămâni am avut o medie de 400 de morți pe zi. Mi se pare de un cinism maxim! Alegerea PSD este extrem de grea pentru că PSD realizează cine sunt acești oameni. Și sondajele spun că 75% din români observă că țara se îndreaptă spre dezastru.', a spus Avram.

'Nu ai cum să susții un astfel de guvern minoritar, nu ai cum să susții aceiași oameni care au fost la conducere și au adus țara în situația de față. Pe de altă parte, o țară fără Executiv se afundă tot mai tare în haos. Prin urmare, PSD va decide prin liderii și toți membrii partidului. Ideea ar fi să intrăm la guvernare pe un termen limitat și doar în interesul societății. Să trecem și prin alegeri acum ar fi extrem de complicat. Atunci PSD ar vrea să susțină guvernul doar pe timp limitat, doar pentru a da timp de a organiza alegeri anticipate.', a declarat Carmen Avram.

'Imagine dezastruoasă la Bruxelles creată de acei oameni care pârau PSD-ul'

'Îmi pare foarte rău de tot ceea ce se întâmplă în România. Este un rău provocat de acei oameni care pârau PSD-ul la Bruxelles și ei se arătau în toată presa internațională cât de buni sunt și de cât de rău este PSD.  Imaginea pe care ne-au creat-o acești oameni, care s-au lăudat la nesfârșit, la liderii europeni că ei sunt salvarea țării, este dezastruoasă inclusiv pentru cei care lucrează în Parlamentul European și își pierd credibilitatea din cauza lor. Un europarlamentar care are în spate o țară cu o asemenea imagine își pierde, pur și simplu, forța de a negocia. Tu încerci să faci ceva pentru țara ta, dar omul cu care vorbești sau negociezi știe că în spatele tău nu e nimic sau e o degringoladă, un haos, un regim care nu e în stare să se țină pe picioarele lui, un regim care a nenorocit țara.', a spus Carmen Avram.

'Prin urmare, știe că tu ești aproape singur și forța ta ca europarlamentar trimis de poporul român acolo să îl reprezinte și să lupți pentru el la Bruxelles este diminuată de tot ceea ce se petrece acum prin domnul Iohannis, domnul Cîțu, domnii de la USR. Ceea ce se întâmplă acum lovește în fiecare europarlamentar român la Bruxelles și desenează o imagine a României cum nu a mai existat în ultimii 31-32 de ani.', a concluzionat europarlamentarul Carmen Avram, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel