Ce fructe pot mânca cățeii? Lista te va surprinde

Ce fructe pot mânca cățeii. Lista te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Ce fructe pot mânca cățeii. Lista te va surprinde. Sursa foto: freepik.com

Pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, câinii au nevoie de o alimentație potrivită, îmbogățită cu vitamine, fibre și minerale. 

Atunci când alege o dietă pentru animalul de companie, trebuie să consulți un medic veterinar, deoarece unele animale sunt predispuse la reacții alergice sau intoleranță la anumite produse.

În orice caz, atunci când îi oferi unui câine un produs nou, trebuie să începi cu o bucată mică pentru a verifica cum va reacționa cățelul la acesta. Nu toată lumea știe că anumite tipuri de fructe sunt bune pentru câini.  

Gesturile care enervează pisicile. Renunță la ele dacă ai o felină în casă


Zmeură. Zmeura are proprietăți protectoare. Este utilă pentru menținerea acuității vizuale și crește rezistența organismului la diferite tipuri de infecții. Zmeura poate îmbunătăți imunitatea unui animal de companie.

Măr. Medicii veterinari spun că poți da un măr câinilor, dar în cantități mici. Câinii nu dezvoltă alergii la mere, iar vitaminele și microelementele utile le vor menține imunitatea.

Câinii au voie să mănânce ouă roșii de Paște?

Potrivit experților, în general, căpșunele sunt utile cățeilor, deoarece conțin vitaminele C, K, B1, potasiu și magneziu. Cu toate acestea, au fost înregistrate cazuri de reacții alergice la fructele de pădure roșii. Deci, dacă dorești să-i oferi animalului tău de companie niște căpșune, dă-i, mai întâi, o bucățică mică pentru a te asigura că nu are intoleranță.

De ce câinii adoră să fie mângâiați pe burtă

Perele sunt incluse pe lista produselor hipoalergenice. Dacă câinelui tău îi plac aceste fructe, le poți oferi în siguranță. Cel mai bine e să alegi soiurile moi coapte.

Pepene. Îi poți oferi cățelului tău o felie de pepene verde. Totuși, reține că pepenele verde are un efect diuretic. În plus, în niciun caz nu trebuie să-i dai coajă de pepene verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel